[AUDIO] În Caraş-Severin, gunoiul a înghiţit milioane de euro

Ministrul Mediului Costel Alexe trage la răspundere Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru deponeul de la Lupac unde au fost investite sume importante, însă fără rezultat.

Oficialul, prezent în municipiul de pe Bârzava într-o vizită de lucru, a declarat pentru Radio Reşiţa că, este inadmisibil din partea Consiliului Judeţean că problema acestui obiectiv, extrem de important pentru urbe şi judeţ, să fie tergiversată şi amânată de la un an la altul şi de la o legislatură la alta şi speră într-o deblocare a situaţiei până la sfârşitul lunii iulie pentru că investiţia este finalizată.

Foarte mulţi cetăţeni ne-au trimis adrese către minister pe o problemă cu care ne confruntăm în Caraş şi anume managementul deşeurilor. Nu este normal cu zeci de milioane de euro, investite în două tranşe, în depozitul ecologic de deşeuri, la un moment dat 26 de milioane de euro, apoi au mai fost investite vreo opt milioane de euro cu acelaşi rezultat, acela că şi Reşiţa şi multe alte UAT-uri din Caraş-Severin, transportă astăzi din nefericire deşeurile la distanţe foarte mari de acest judeţ, la Oradea sau prin Dâmboviţa sau Argeş cu costuri foarte ridicate pe care din păcate le plătesc cetăţenii acestui judeţ. Fac un apel public către Consiliul Judeţean să urgenteze şi evident să implementeze cât mai repede managementul deşeurilor. E finalizată investiţia pentru că avem raportul la minister, dar fie mai sunt unele mici probleme sau invocăm motive care nu fac altceva decât să aibă de suferit cetăţenii din judeţul Caraş-Severin. Nu e un secret pentru nimeni că avem o procedură de infrigement, declanşată de Comisia Europeană de ceva timp, tocmai pe managementul deşeurilor. Este inadmisibil că atât de mulţi ani, pe parcursul unui deceniu să nu avem nişte SMID-uri funcţionale care să aibă şi să realizeze o colectare separată şi o reciclare. Aveţi un operator care a câştigat o licitaţie, vreau să cred că Consiliul Judeţean va preda amplasamentul către operatori şi situaţia nefericită din judeţul Caraş-Severin nu va mai perpetua„.

Costel Alexe

Ministrul mediului Costel Alexe a mai subliniat că în deponeul de la Lupac au fost investiţi, în două tranşe aproximativ 34 de milioane de euro, iar gunoiul este transportat în continuare, pe costurile cetăţenilor, la sute de kilometri distanţă de oraş.

De același autor

Related Articles