[AUDIO] La mulți ani, Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Primăvara” Reșița!

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Primăvara” din Reşiţa a sărbătorit vineri, 30 de ani de existență. Înfiinţat în 1993, din iniţiativa Ajutorului Popular Norvegian în colaborare cu autorităţile române, centrul se adresează tuturor copiilor cu dizabilităţi, fiind singura unitate şcolară din Caraş-Severin care dispune de o echipă profesională abilitatată pentru a acorda servicii copiilor cu deficienţe severe.

De-a lungul timpului, Centrul ”Primăvara” a fost beneficiar, dar şi iniţiator şi organizator al unor activităţi care vizau schimbări majore în integrarea elevilor cu cerinţe educaţionale speciale în şcoala de masă, a declarat Mihaela Mazera, directorul institutiei:

Personal pot spune că am crescut o dată cu Centrul. Aveam 19 ani când am decis că acesta este locul în care vreau să muncesc și am contribuit la dezvoltarea lui alături de colegii mei medici, psihologi, profesori, kineto-terapeuți, contabili, secretari, informaticieni și, nu în ultimul rând, alături de personalul administrativ.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au însoțit de-a lungul timpului, de la oficialități, media locală, până la copii și angajați!”

La randul lui, inspectorul scolar general adjunct, profesorul Petru Belciu a ținut să-i felicite pe dascălii Centrului ”Primăvara” care sunt esențiali pentru realizarea demersului de incluziune:

Conceptul de educație incluzivă este un concept care dovedește calitatea, implicarea, munca dumneavoastră pentru copiii cu nevoi speciale. Dacă munca cu elevii obișnuiți este dificilă, munca dumneavoastră cu siguranță este și mai dificilă. Vă mulțumesc, în numele Inspectoratului Școlar Județean pentru implicare și devotament!”

Copiii speciali au nevoie de ajutor din partea tuturor pentru integrarea în societate, iar Radio Reșița a fost întotdeauna partenerul Centrului ”Primăvara”, a declarat managerul postului, Laura Sgaverdea:

Am învățat în anul 2017 că să fii alături de copiii cu nevoi speciale nu e deloc ușor. Societatea în care trăim nu vede eforturile voastre și nu le apreciază așa cum ar trebui. Eu și echipa pe care o reprezint am avut ocazia să lucrăm împreună, timp de 7 zile, cu echipa de la Centrul Primăvara și nu e o exagerare când spun că este o minune ce fac și ce reușesc să scoată din copiii aceștia speciali.

La mulți ani vouă și felicitări pentru toată activitatea voastră trecută și sunt convinsă că și pentru cea viitoare meritați, anticipat, felicitări!”

La mulți ani, Centrului Școlar de Educație Incluzivă Primăvara!

De același autor

Related Articles