[AUDIO] La Dezeşti şi Fârliug, cumpărătorii pot culege legumele direct din seră, dar se acceptă şi comenzi telefonice sau pe internet

Fermierii din Caraş-Severin îşi vând produsele direct de la poartă, dar acceptă şi comenzi telefonice sau online.

De la Ioan Jivan, legumicultor din comuna Fârliug am aflat că, la el, precum şi la alţi agricultori din localitate programul cu clienţii este de dimineaţa devreme până seara târziu. Unii dintre cumpărătorii care vin direct la sursă, au posibilitatea să se autoservească direct din solar, alţii în schimb lansează comanda şi o ridică de la tarabele din pieţele din Reşiţa unde legumicultorii au rezervate spaţii.

… la poartă, prin telefon; oamenii care mă cunosc vin direct, ne dau şi telefon, îi tot timpul deschis aici până când se întunecă. Şi dimineaţa la 5 pot suna la poartă. Sunt clienţi care pleacă peste hotare şi munictorii care lucrează pe-aici pe sate sau în construcţii. Pentru iarnă o să avem cartofi, ceapă, usturoi. Oamenii pot comanda şi ne înţelegem la preţ, că dacă i-au cantitate mai mare… de exemplu am dat 1.400 de kilograme de roşii la cineva din Bacău care a venit cu o maşină, în Piaţa Sud am două mese plătite şi o să încep să vând şi acolo că se coc mai multe„.

Ioan Jivan – legumicultor din Fârliug

Aceste modalităţi oferite clienţilor, a mai subliniat Ioan Jivan, aduc rezultate bilaterale, atât consumatorilor, cât şi producătorilor.

De același autor

Related Articles