tratament balnearAnul trecut, la Casa Judeţeană de Pensii 4.860 de pensionari au depus cereri pentru a obţine bilete de tratament balnear. Dintre aceştia, doar 2.394 au beneficiat de tratament în staţiunile cu care Casa Naţională de Pensii are încheiate contracte de colaborare.

Potrivit directorului CJP Caraş-Severin, Dorin Brăilă, motivele pentru care nu au putut beneficia mai mulţi solicitanţi au fost numărul redus de bilete de tratament repartizate la începutul anului pentru judeţul Caraş-Severin, dar şi neprezentarea beneficiarilor în ultimele serii de tratament din anul 2013.  Astfel, la finalul anului trecut nu s-au vândut toate biletele primite şi suplimentate de către CNPAS către CJP Caraş-Severin.

Casa Judeţeană de Pensii nu a întâmpinat probleme deosebite în ceea ce priveşte recuperarea banilor de la persoanele care au beneficiat, anul trecut, de bilete de tratament balnear declarând venituri nereale.

Potrivit directorului CJP Caraş-Severin, Dorin Brăilă, doar trei persoane au fost depistate cu nereguli, Casa de Judeţeană de Pensii recuperând în totalitate suma de 322 de lei de la acestea.

Dorin Brăilă, directorul Casei Judeţene de Pensii din Caraş-Severin: