oiaÎn urma vijeliilor, cu ploi torenţiale, tunete şi fulgere, înregistrate în ultimele zile, la una din stânele din Munţii Ţarcu, peste 200 de oi dintr-o turmă comună, a mai multor crescători de animale din Buchin, au fost lovite de trăsnet şi omorâte pe loc. În acest caz DSVSA Caraş-Severin a deschis o anchetă constatatoare. Mai multe informaţii, despre incident, am aflat de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Radu Tătaru:

La acel loc din munte, denumit de săteni „la Brusture”, nu se poate ajunge cu niciun mijloc de transport pentru a fi ridicate cadavrele ovinelor, un impediment destul de serios pentru proprietarii acestora. Conform procedurilor sanitare, în astfel de situaţii, cadavrele animalelor trebuie incinerate şi îngropate la faţa locului. Radu Tătaru explică:

Până la sfârşitul acestei săptămâni, factorii de decizie, Primăria Buchin, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi DSVSA Caraş-Severin, vor finaliza ancheta constatatoare. Ce presupune acest lucru, am aflat de la medicul Radu Tătaru:

În urma incidentului de pe munte, ciobanii au scăpat teferi, iar proprietarii ovinelor aveau animalele asigurate. Când vor fi însă despăgubiţi rămâne de văzut…