[AUDIO] Început de an școlar cu emoții și entuziasm pentru elevii din comuna Brebu

Început de an școlar cu emoții și entuziasm pentru elevii din comuna Brebu şi satele aparţinătoare. Şcoala “Sfântul Iacob” și-a deschis porțile la ora 10.00 iar cei 77 de elevi s-au bucurat, plini de emoţie, de prima zi a anului școlar 2022-2023. Şcoala Gimnazială din Brebu este proaspăt renovată iar numărul elevilor este în creştere pentru că din acest an şi tinerii din satul Delineşti alături de cei din Valeadeni şi Apadia învaţă în comuna Brebu. Sunt şi copii care fac naveta fie cu microbuzul şcolar, fie sunt aduşi de familie cu autotusrismul personal, însă cei mai mulţi folosesc prima variantă.

Noul an școlar vine cu o serie de modificări însă, directorul Madelona Acsinescu consideră că elevii se vor descurca, la fel cum a făcut-o și generația anterioară, pentru că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat. Școala din Brebu are profesori foarte bine pregătiți iar rezultatele nu au întârziat să apară. La finalul clasei a VIII-a, unii elevi au obținut la testare note foarte bune de 8 și chiar și peste 9 și au reușit să intre la cele mai bune licee din Reșița și Caransebeș. Cu alte detalii directorul Madelona Acsinescu:

Școala Gimnazială “Sfântul Iacob” din Brebu are 11 cadre didactice. Majoritatea fac naveta din Reșița ori din Caransebeș și se descurcă fără probleme, indiferent de anotimp. Și primăria Brebu sprijină profesorii și le decontează banii de combustibil necesari pentru naveta zilnică. Toți sunt extrem de implicați și reușesc cu multă iscusință să formeze adulții de mâine. Profesorul de matematică Georgeta Maria Ion:

Nici primarul Ion Țicheriu nu a lipsit de la festivitatea de deschidere a noului an scolar si a promis că va sustine scoala în continuare pentru a avea o bună activitate. Un prim pas important a fost făcut, după 13 ani, unitatea de învâțământ a fost complet reabilitată în interior iar în următoarea perioadă vor mai fi făcute și alte investiții, a dat asigurări primarul comunei Brebu, cel care este adeptul faptelor și mai puțin a vorbelor. Ion Țicheriu:

Cei mai încântați au fost elevii. În timp ce unii se bucură că a început școala și sunt dornici să învețe și să experimenteze lucruri noi, alții în schimb sunt fericiți că și-au revăzut colegii și prietenii după vacanța de vară. Cu toții au un lucru în comun, le place noua școală, complet reabilitată, ne-au declarat aceștia:

La fel de încantați au fost și părinții și rudele apropiate care nu au lipsit de la această festivitate. Dacă în ultimii 2 ani nu au avut voie să-și însoțească odraslele în prima zi de școală, din cauza pandemiei de COVID-19, iată că în acest an toate restricțiile au dispărut iar lucrurile au revenit la normal.

La parterul școlii din Brebu funcționează și o grădiniță. Și cei mai mici dintre preșcolari au avut parte astăzi de o zi de neuitat, fiind întâmpinați de doamna educatoare cu dulciuri, jucării și baloane:

De la festivitatea de început de an școlar nu a lipsit nici profesorul metodist din cadrul Casei Corpului Didactic, Viorica Galben, cea care le-a transmis un mesaj important elevilor: “Că nu trebuie să fie doar tobă de carte ci trebuie să învețe să se descurce în viață”.

De același autor

Related Articles