[AUDIO] Începe imunizarea anti COVID-19 cu doza a 4-a şi în Caraş-Severin

Administrarea dozei a 4-a de vaccin anti COVID cu Pfizer va putea fi efectuată de luni, 16 mai 2022 la cerere şi în cele 15 cabinete de medicină de familie din Caraş-Severin. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele cu vârsta peste 18 ani care au fost imunizate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Doza a 4-a de vaccin este recomandata în special persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, la minimum 4 luni după cea de a 3-a doză.

În depozitul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin sunt 500 de doze de Pfizer, ne-a dclarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Botgros:

Dovada vaccinarii cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, din Registrul Electronic Naţional de imunizare sau de certificatul digital.

Vaccinarea ramâne soluţia sigură şi eficientă pentru reducerea semnificativă a cazurilor severe de boala şi deceselor din cauza COVID-19. Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, în interes individual şi al sănătăţii publice. Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles