[AUDIO] Începe imunizarea anti COVID-19 cu doza a 4-a şi în Caraş-Severin

Administrarea dozei a 4-a de vaccin anti COVID cu Pfizer va putea fi efectuată de luni, 16 mai 2022 la cerere şi în cele 15 cabinete de medicină de familie din Caraş-Severin. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele cu vârsta peste 18 ani care au fost imunizate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Doza a 4-a de vaccin este recomandata în special persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, la minimum 4 luni după cea de a 3-a doză.

În depozitul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin sunt 500 de doze de Pfizer, ne-a dclarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Botgros:

Dovada vaccinarii cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, din Registrul Electronic Naţional de imunizare sau de certificatul digital.

Vaccinarea ramâne soluţia sigură şi eficientă pentru reducerea semnificativă a cazurilor severe de boala şi deceselor din cauza COVID-19. Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, în interes individual şi al sănătăţii publice. Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles