[AUDIO] În pragul sezonului de sacrificare a suinelor, DSVSA Caraş-Severin a instituit filtre în trafic pentru verificarea transporturilor de animale

Pentru a preveni propagarea în masă a pestei porcine africane, echipe mixte verifică în trafic mişcarea suinelor, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu:

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Garda de Mediu, Poliția de Frontieră vom realiza controale în trafic până la data de 15.01.2023. Aceste controale au ca scop prevenirea traficului ilegal de animale vii, în special poricine, respectiv carne sau produse din carne de porc și mistreț.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, a început şi sezonul de sacrificare al suinelor. Acesta recomandă proprietarilor care sacrifică porci, să facă obligatoriu examenul trichineloscopic, iar carnea şi produsele de carmanegerie rezultate să fie strict pentru consumul propriu.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles