[AUDIO] În Munţii Banatului a venit iarna, spre bucuria turiştilor care îşi vor petrece minivacanţa pe înălţimi

Românii care lucrează în sistemul bugetar şi-au făcut deja planuri pentru minivacanţa de 1 Decembrie. O opţiune este zona montană din Caraş-Severin, unde în ultimele zile s-a aşternut şi primul strat de zăpadă din această iarnă, ce-i drept nu pentru schi, dar pentru plimbare, bulgăreală şi poate sanie.

Atât Semenicul cât şi Muntele Mic aşteaptă un aflux de turişti încă din acest sfârşit de săptămână, dar cu precădere în minivacanţa de 1 Decembrie pentru că în ambele staţiuni montane a nins şi pensiunile sunt pregătite să îşi deschidă porţile, a precizat pentru Radio Reşiţa reprezentantul Serviciului Salvamont, Horia Cocie:

Toate pensiunile sunt pregătite pentru turişti şi marea majoritate a acestora au anunţat că au deja rezervări făcute. A nins întruna şi s-au aşternut aproximativ 20 de centimetri de zăpadă. Până acum totul este în ordine şi drumul a fost reparat şi marcat, pot spune că staţiunea este pregătită pentru a întâmpina turiştii. Recomand iubitorilor muntelui că ar fi bine ca maşinile să le aibă echipate cu cauciucuri de iarnă ca să reuşească să ajungă pe platou. Apoi, haine groase să nu sufere de frig şi neaparat încălţări adecvate care să aibă un pic de aderenţă. În ceea ce priveşte vremea, conform ANM-ului nu va mai ninge şi se pare că va ieşi soarele după viscol şi ceaţă.

Cum va fi vremea pe Semenic şi care sunt preconizările pentru zilele libere care urmează aflăm de la întreprinzătorul privat Sorin Minda:

La noi a venit cu 10 centimetri de zăpadă, drumul este practicabill, câteva dintre pensiunile din staţiune urmează să-şi deschidă porţile din 30 noiembrie, însă toţi vor avea o cafea bună, o ciocolată caldă, o afinată, o ţuică sau un vin fiert şi meniuri tradiţionale cât cuprinde. Recomand celor care au poftă să vadă zăpada, să se plimbe sau de o bulgăreală, pot urca, dar nu este momentan pentru sanie sau schi. Aşteptăm să vină turiştii care şi-au făcut rezervări de minivacanţă, am început să împodobim de sărbători, facem bradul, e alta atmosfera la munte. Pentru zilele următoare, prognoza arată binişor, în sensul că nu mai ninge, dar temperaturile rămân pe minus, adică zăpada care s-a aşternut se va menţine şi va îngheţa şi peste 8 zile arată din nou precipitaţii şi atunci dacă vine alta peste cea căzută va fi numai bine pentru schiori.

Amintim că, drumurile către staţiunile montane sunt deschise, iar salvamontiştii recomandă turiştilor să vină pe munte în haine de iarnă şi cu bocanci şi să aibă şi autovehiculele echipate corespunzător sezonului cu toate că drumurile sunt deschise şi drumarii pregătiţi să intervină în orice moment, a declarat Ştefan Markovschi din partea Direcţiei de drumuri judeţene Caraş-Severin:

La ora actuală suntem pregătiţi pe întreaga suprafaţă a judeţului Caraş-Severin să intervenim în caz de apariţie a poleiului sau a ninsorilor. În zona de munte, utilajele de deszăpezire de la operatori sunt băgate în bază, deci pot interveni în orice moment în care condiţiile meteo o impun; au stocuri de material antiderapant cu nisip şi sare, dar deocamdată nu avem nicio problemă din acest punct de vedere, nici reclamaţii, nici sesizări, că ar fi probleme pe drumurile din zona montană a judeţului. În fond toate drumurile judeţului sunt deschise, inclusiv cele de la munte.

      

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles