[AUDIO] În comparație cu alte județe din vestul țării, Caraș-Severin are foarte puține cazuri de COVID-19

Caraş-Severin este singurul judeţ din Banat care are puţine persoane infectate cu SARS CoV-2.

În prezent, patru persoane confirmate cu COVID-19 se află internate la Județeanul din Reșița, iar celelalte spitale nu au nicio persoană internată, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Daniel Botgros.

Autorităţile îndeamnă populaţia să se vaccineze anti-COVID-19, iar în Caraş-Severin o pot face în cabinetele a 17 medici de familie.

În schimb, numărul pacienţilor care vin pentru evaluare COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţiose din Timişoara este în creştere. 6 copii au fost internaţi în ultimele 48 de ore, în secţia roşie a unităţii medicale. Aceştia au vârsta cuprinsă între trei luni şi 10 ani, iar3 dintre ei sunt sugari. Micuţii au formă uşoară de COVID-19 şi au fost aduşi de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu. La internare au prezentat un sindrom febril acut. Copiii sunt internaţi împreunã cu unul dintre părinţi sub atenta supraveghere a medicilor. În prezent, în Spitalul de Boli Infecţioase sunt internaţi şi 16 adulţi cu forme uşoare de COVID dar care au dezvoltat pneumonii ce necesită monitorizare.

Continuă să crească numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 şi în judeţul Arad. 32 de pacienţi sunt pozitivi dintre care trei copii, internaţi la această oră, în secţiile Spitalului Judeţean Arad. În contextul creşterii numărului de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus conducerea unitãţii medicale a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Arad, aviz epidemiologic pentru suplimentarea numărului de paturi destinate acestei categorii de pacienţi.

De același autor

Related Articles