[AUDIO] În Caraș-Severin va fi organizat un nou curs pentru persoanele interesate să devină asistenți maternali profesioniști

3 cursuri pentru asistenți maternali profesioniști au avut loc în 2022 în Banatul Montan. Peste 20 de persoane au reușit să obțină atestatul anul trecut și alte 12 sunt în etapa de evaluare. În această perioadă se desfășoară înscrierile pentru primul curs al anului.

”În anul 2022 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin a organizat 3 programe de formare la care au participat în total 34 de persoane. Din aceste 34 de persoane, 12 urmează să fie atestate, cele care au făcut cursul în luna noiembrie și care sunt încă în etapa de evaluare. Perioada de înscrieri pentru primul curs din 2023 a început. Suntem tot timpul în așteptarea solicitanților, dar probabil în vară va începe următorul curs, în funcție și de solicitările pe care le avem, având în vedere că ultimul curs a avut loc în luna noiembrie mai sunt persoane care urmează să fie atestate și să primească și copiii. Majoritatea persoanelor care au urmat cursurile noastre în 2022 sunt din mediul rural. Avem și din mediul urban 6 persoane și restul de 28 sunt din mediul rural. Persoana care dorește să devină asistent maternal profesionist trebuie să îndeplinească mai multe condiții: trebuie să îndeplinească condiții materiale și să aibă drept de folosință asupra locuinței, demonstrat cu acte. Locuința trebuie să corespundă cerințelor în ceea ce privește standardele de calitate ale serviciilor sociale de tip familial în vigoare. Trebuie să demonstreze o stare bună de sănătate atât a solicitantului, cât și a celor cu care acesta locuiește. Mai trebuie să dovedească și aptitudini parentale, adică solicitantul și persoanele care locuiesc cu acestea trebuie să dovedească că nu au suferit condamnări pentru faptele penale înscrise în cazierul judiciar, trebuie să demonstreze înțelegere și acceptarea, să respecte drepturile copilului, să înțeleagă și să accepte responsabilitățile care-i revin în relația cu copilul, să înțeleagă și să accepte obligațiile prevăzute în convenția de plasament,  să înțeleagă faptul că are obligația de a colabora cu managerii de caz ”, a spus Florentina Matei, șeful serviciului Management de caz pentru copil din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraș-Severin.

Persoanele interesate să devină asistenți maternali profesioniști în Caraș-Severin pot cererile la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, situat în Reșița pe Aleea  3 Ape, numărul 4 sau, pentru detalii, pot apela numărul de telefon: 0255 – 224302/ asistenta maternala sau pot scrie la email-ul dgaspscs@rdsmail.ro

În judeţul Caraș-Severin, în prezent, sunt dați în plasament 417 copii și adolescenți, din care 109 sunt tineri.

sursa foto:Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin

2 COMENTARII

  1. Sunt interesata sa devin asistent maternal
    Aș vrea mai multe detalii in ce privește condițiile pe care trebuie sa le aibă copilul acasă in plasament.

    • Mai bine lasă te păgubașă. După 10 ani in sistem n as mai vrea nicio zi sa lucrez. Tot sistemul e mituit, de la femeia de servici până la director.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles