[AUDIO] În Caraş-Severin, pomi de Crăciun doar pentru personalul silvic

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare peste 30 de mii de pomi de Crăciun, însă niciunul în Caraş-Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei silvice judeţene, Dan Câmpan, pomii vor fi doar pentru personalul silvic.

Direcția silvică a redus semnificativ în ultimii ani numărul pomilor de Crăciun recoltați din fondul forestier administrat, scăzând astfel presiunile asupra arboretelor tinere și încurajăm aşa dezvoltarea normală a acestora prin promovarea exemplarelor de viitor, iar în paralel au fost înființate culturi specializate pentru pomi de crăciun. La nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin vor fi recoltați cel mult 160 de pomi de crăciun, în cea mai mare parte provenind din pepinierele silvice, în cadrul unor culturi specializate, iar o mică parte provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerări naturale unde există o densitate excesivă. Brazii recoltați se vor utiliza pentru asigurarea drepturilor angajaților prevăzute de contractul colectiv de muncă.

Dan Câmpan a mai subliniat că, anul acesta pe raza judeţului au fost înfiinţate culturi specializate pentru pomii de Crăciun.

De același autor

Related Articles