[AUDIO] În Ajunul Crăciunului se inaugurează Punctul de Operare Aeromedicală de la Caransebeș

Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. organizează vineri o activitate prilejuită de operaționalizarea Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeș.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, la sediul Unității Speciale de Aviație din municipiu. Acolo va fi operativ un elicopter multifuncţional cu destinaţie de căutare-salvare din mediul montan. Piloții aparțin de IGAv, iar medicii de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Aparatul va fi folosit și în alte situații de urgență, crede primarul Felix Borcean.

”Acest Serviciu acoperă o suprafață mai mare, din 5 județe. A fost o luptă între Caransebeș, Petroșani și Timișoara. Caransebeșul este cel mai bine plasat geografic, pentru că pe aici trece DN 6, unde au loc multe accidente și este aproape atât de Muntele Mic, cât și de Semenic. Este foarte firesc să fie amplasat aici”.

Existența unui astfel de Punct de Operare Aeromedicală este apreciată și de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

”Este un lucru deosebit care se întâmplă în județul nostru. Trebuia să se întâmple demult, pentru că zona muntoasă a Caraș-Severinului este o zonă mare și aici sunt mii de turiști care se încumetă și urcă pe potecile de munte, fiind expuși riscurilor de accidente. O astfel de asistență era necesară”.

La inaugurarea de la Caransebeș și-au anunțat prezența ministrul Afacerilor Interne, Lucian-Nicolae Bode, dar și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Elicopterul H135 SMURD de la Caransebeş a fost achiziţionat prin proiectul Viziune 2020, finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în care IGAv este partener, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are calitatea de lider.

De același autor

Related Articles