[AUDIO] Hotelul Semenic are un nou proprietar

În ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, de anul trecut, primarul Ioan Popa făcea apel la judecătorul sindic să dinamizeze procesul de vânzare a activelor firmei Turist Semenic. Asta deoarece, potrivit legii, explica atunci Popa, lichidatorul are obligaţia sa scoată la vânzare clădirea-ruină din centrul oraşului şi, dacă aceasta nu se vinde, preţul va coborî în mod repetat la intervale de o lună.

Joi, 26 ianuarie la prima întâlnire a consilierilor locali din 2023, edilul Reşiţei a declarat ca a primit veşti legate de situația Hotelul Semenic:

”Am primit informația acum cu 10 zile de la lichidatorul Hotelului Semenic că nu mai este același proprietar, că este un alt proprietar. Am primit un document de tranzacție în care firma, administratorul acestui hotel, a vândut activul, dar nu numai activul, ci tot pachetul de acțiuni de la OJT Turist Semenic către o persoană, Răducanu, care am înțeles de la colegi că este tatăl unuia dintre cei doi parteneri de la masa credală, Gruia Stoica și Didilă.

Pentru noi nu a fost o surpriză, e doar o un semn de întrebare. Ce se va întâmpla Hotelul Semenic în viitor? Nu avem informații pe tema aceasta. Nu știu ce planuri au, cert este că a ieșit din faliment, s-a rezolvat procedura de faliment și activul este din nou liber pe piață sau este în proprietatea unei alte persoane care poate să-l reabiliteze, poate să-l vândă, poate să-l lase în continuare așa cum e. La ora aceasta nu mai are presiune din partea unor organisme de genul insolvență, faliment și așa mai departe.

Și imobilele de pe Muntele Semenic sunt parte în această companie și ele au fost luate în pachet de această persoană, toate.”

Conform hotărârii Consiliului Local, Hotelul Semenic se numără printre clădirile degradate ai căror proprietari vor plăti în acest an un impozit de 500%.

Istoria Hotelului Semenic

Hotelul „Semenic a fost dat în folosinţă în anul 1975. În august 2001 societatea „Turist Semenic” din care făceu parte hotelurile: Semenic, Gozna şi Nedeea, cabane, baruri, un magazin şi terenuri care valorau la un loc 3,4 milioane de dolari, a fost vândută, cu 500.000 de dolari omului de afaceri gălăţean, Gruia Stoica.

Din 2011, societatea a trecut priun toate fazele, de la sechestru pe bunuri, până la insolvenţă, iar hotelul din centrul municipiului, ajuns într-o degradare evidentă, a fost scos la vânzare de către ANAF.

Unitatea de cazare de tipul 2 stele dispunea de 222 de locuri, dispuse în 7 apartamente şi 78 de camere, toate dotate cu grup sanitar propriu, televizor color cu cablu, telefon, pentru a asigura confortul dorit. Alte servicii în dotare: restaurant, bar de zi, bar de noapte, parcare, lift, duş, cadă şi frigider şi se acceptă plata cu cardul şi animalele de companie.

De același autor

Related Articles