[AUDIO] Guvernul ia măsuri care să permită continuarea activităţii UCM Reşiţa

EPSON DSC pictureGuvernul României a adoptat un memorandum, în care se precizează intenţia de a continua producţia de echipamente hidro-energetice româneşti. Guvernul a aprobat acest Memorandum prin care se propun două variante de măsuri care să permită continuarea activității SC UCM Reșița SA. În ambele variante, este mai întâi necesară preluarea, prin act normativ, a creanței ANAF de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. În prima variantă, Autoritatea va fi mandatată să ia măsuri de dare în plată pentru o parte a activelor societății, iar în cea de-a doua variantă, AAAS va lua măsuri pentru vânzarea în bloc a activelor operaționale ale societății în cadrul procedurii de insolvență.

Este un prim pas pe calea reluării activităţii de producţie la UCM Reşiţa, a declarat liderul sindicatului din uzină, Jivomir Tovladiaţ, care a mai precizat:

 

Jivomir Tovladiaţ a precizat cum, şi mai ales când s-ar putea relua activitatea de producţie la capacitatea uzinei reşiţene:

UCM Resiţa este principalul furnizor de agregate şi echipamente hidroenergetice pentru compania de stat Hidroelectrica. UCM a intrat în insolvenţă în decembrie 2011, iar acţiunile au fost suspendate atunci de la tranzacţionarea pe Bursă. În urmă cu o lună, aproape 1.000 din totalul celor 1.906 salariaţi ai UCM Reşiţa au intrat în şomaj tehnic, ca urmare a lipsei de comenzi. După cum informează portalul economica.net, UCM Reşiţa a încheiat anul 2012 cu un profit de 3,15 milioane lei, după ce în 2011 a consemnat peirderi de 328 milioane lei. Compania produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare şi piese de schimb.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa că reprezentanţii societăţii Hidroelectrica şi ai Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului se vor întâlni marţi, 27 august, cu cei din conducerea uzinei reşiţene.

Cele mai citite

Related Articles