[AUDIO] Gunoiul va fi mai ieftin sau mai scump la Lupac?

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a stabilit tarifele ce vor fi practicate la Centrul de management integrat al deşeurilor de la Lupac.

Acestea vor fi mai mari decât cele ofertate în anul 2016. În unele situaţii tarifele s-au dublat sau chiar triplat. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu spune că preţurile au fost majorate pentru că în urmă cu 4 ani nu existau taxe care apar acum, cum ar fi „taxa pentru economia circulară”. În plus, salariul minim pe economie a crescut, la fel şi alte costuri generate de inflaţie.

Într-un interviu acordat pentru Radio Reşiţa, Silviu Hurduzeu a mai precizat că vor fi şi costuri legate de trasportul deşeurilor din UAT-uri către cele 5 staţii de transfer din judeţ şi trasportul ulterior către Centrul de la Lupac.

Ascultaţi, în totalitate declaraţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin:

Deocamdată nu se ştie dacă majorarea acestor tarife pentru depozitarea deşeurilor la Lupac şi dispariţia taxei de transport a gunoiului la Oradea vor influenţa pozitiv sau negativ bugetul cărăşenilor.

„Tariful pentru gunoiul menajer adus până la poarta Centrului de la Lupac va fi de 94,48 lei per tonă, pentru zonele Reşiţa şi Caransebeş. În prezent, suma plătită de Primăria Reşiţa pentru a transporta deşeurile menajere la Oradea este de 186,36 lei.”

De același autor

Related Articles