[AUDIO-FOTO]Europa şi-a sărbătorit ziua la Reşiţa

Unitate în diversitate în centrul civic al municipiului Reşiţa de 9 Mai, Ziua Europei. Capitala Banatului de Munte a fost pentru câteva ore centrul Uniunii Europene.

Cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat simbolic întâlnire în centrul municipiului de pe Bârzava şi au sărbătorit în premieră, la scară mare, semnificaţia istorică a zilei de 9 Mai. Am fost printre elevi şi am aflat de la ei ce ţări reprezintă şi ce este aşa de specific fiecăreia dintre ele:

Un eveniment inedit, marca Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz”, care de la prima ediţie în public, a dovedit calitate şi a întrunit zeci de reşiţeni, spune directorul unităţii de învăţământ, prof. Viorica Gârtoi:

prof. Viorica Gârtoi

Însuşi primarul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa, a rămas plăcut surprins de ideea profesorilor şi a elevilor Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz”, el subliniind importanţa unităţii în diversitate pentru acest oraş şi colţ de ţară:

Ioan Popa – primar

Am aflat şi părerea publicului prezent în centrul civic:

Amintim că, data de 9 Mai are triplă semnificaţie istorică. Este vorba de: Ziua Europei, Ziua Independenței şi Ziua Victoriei.

lector univ. dr. Christian Rudolf

Conform conducerii Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa – singura instituţie din judeţul Caraş-Severin care a marcat în vreun fel Ziua Europei,a precizat pentru Radio Reşiţa că, acţiunea a fost un real succes, iar la anul proiectul va fi extins la nivel local şi va include toate unităţile de învăţământ din oraş, a subliniat coordonatorul proiectului, directorul adjunct prof. Florica Molnar, care până în 2021 s-a îngrijit să ducă mai departe opera celor din-naintea ei şi anual de 9 Mai această manifestare să aibă loc în curtea şcolii:

prof. Florica Molnar

 

   

De același autor

Related Articles