Campania de vaccinare anti-COVID continuă fără probleme la centrul de la Liceul Sabin Păuţa din Reşiţa. Oamenii au înţeles importanţa vaccinării şi vin să se imunizeze cu Pfizer. Vă reamintim că acest centru, coordonat de medicul Sorina Tobă, se află pe locul 4 în top 10 naţional, unitate performantă care a depăşit de foarte multe ori media zilnică de vaccinare.

Echipa medicală de la Păuţa, formată din cadre medicale foarte bine pregătite şi coordonată de un adevărat profesionist în sănătate publică, a reuşit într-un timp scurt să pună Reşiţa pe harta imunizării la nivel naţional.

Care este secretul acestei reuşite?

Munca şi determinarea de care a dat dovadă întreaga echipă! Putem spune o adevărată familie cu abilităţi excepţionale de comunicare care ştie cum să-i explice până şi celui mai sceptic om beneficiile vaccinării împotriva SARS CoV-2. Aceşti oameni energici şi cu zâmbetul pe buze sunt cei care şi-au sacrificat viaţa personală pentru stoparea acestei pandemii. Oboseala, problemele personale nu se văd pe chipul acestora ci doar satisfacţia că prin fiecare vaccinare au mai salvat o viaţă.

Este foarte important de subliniat că aceste cadre medicale nu s-au limitat doar la acest centru fix de vaccinare ci organizează constant şi acţiuni mobile de imunizare în mediul rural. Şi nu vorbim doar de localităţile apropiate de municipiul Reşiţa ci şi de cele mai îndepărtate, aria a fost extinsă, de exemplu au ajuns până la Măureni. Pentru ei nimic nu e prea greu, nimic nu e imposibil şi merg din casă în casă pentru a vaccina persoanele care nu se pot deplasa. Cuvintele simple de mulţumire, privirea caldă a bolnavilor dar plină de recunoştinţa aduc cea mai mare satisfacţie pe chipul cadrelor medicale care continuă să ajute, fără să aştepte nimic în schimb.

O altă latură importantă a campaniei de imunizare anti COVID este vaccinarea copiilor şi tinerilor. În municipiul Reşiţa la centrul de vaccinare de la Liceul Sabin Păuţa au început să vină atât adolescenţii cu vârsta peste 16 ani cât şi copiii de 12 ani însoţiţi de părinţi pentru a se imuniza cu Pfizer. Vaccinarea acestui segment de populaţie este esenţial şi ţine de securitatea naţională, susţine medicul coordonator Sorina Tobă deoarece copiii sunt viitorul şi ne dorim adulţi sănătoşi. Şi aici şi-a spus cuvântul bagajul mare de informaţii al medicului şcolar, cel care este extrem de implicat în comunitatea şi care are foarte multă experienţă în imunizarea copiilor.

Pentru a înţelege toate aceste lucruri vă invităm să ascultaţi interviul realizat de echipa RadioRomânia Reşiţa cu medicul Sorina Tobă, coordonatorul centrului de imunizare de la Sabin Păuţa din Reşiţa, un medic sufletist cu o experianţă bogată care reuşeşte să ajungă la sufletele celor cu care intră în contact: