[AUDIO-FOTO] În Banat, omul sfinţeşte locul. La Văliug este deschisă prima bibliotecă publică privată din Caraş-Severin

Prima bibliotecă publică privată din Banatul Montan va funcţiona din acest sfârşit de săptămână în comuna cărăşeană Văliug.

Conform iniţiatorului proiectului, Marius Dan Pascariu din Timişoara, peste 3.500 de cărți, dicționare și reviste, unele exemplare foarte vechi de peste o sută de ani, s-a reușit să fie adunate, din donaţii şi să ajungă în fondul de carte.

Marius Dan Pascariu

Biblioteca va fi deschisă pentru toată lumea, atât pentru cei care vor derula activități în clădirea care o găzduiește, cât și pentru localnici sau pentru turiștii care își petrec sfârșitul de săptămână sau vacanțele în zonă.

Deschiderea oficială a bibliotecii, situată pe drumul înspre staţiunea Crivaia (n.r. zona Gasthaus Tirol), va avea loc sâmbătă, 20 martie la ora 11.00.

Următorul eveniment, după inaugurarea bibliotecii de la Casa 3 Compas din Văliug se va desfăşura în perioada 26-28 martie, un seminar pe teme de restaurări clădiri istorice, a mai subliniat Marius Dan Pascariu.

***

Ascultă aici întreaga poveste a proiectului bibliotecii „3 Compas”, istorisită de fondatorul ei, restauratorul de monumente, Marius Dan Pascariu din Timişoara în dialog cu Hardy Cvoica:

Marius Dan Pascariu

Sursa foto: facebook Marius Dan Pascariu

Cele mai citite

Related Articles