Este vorba despre 12 cetăţeni din Irak şi Turcia, depistați ascunşi într-un automarfar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Tirul era înmatriculat în Turcia, iar şoferul acestuia este cercetat pentru trafic de migranţi spune comisarul şef Laura Bondar, purtător de cuvânt la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc Y.O., în vârstă de 32 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta role din material cauciucat pe ruta Turcia – Ungaria. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, printre bunurile transportate, 12 persoane. Sunt cetățeni din Irak şi Turcia, şapte bărbați, o femeie şi patru minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar minorii între 14 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în Marea Britanie. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii descoperiţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

Ieri şi în Timiş a fost descoperit un grup de 17 bărbați de naționalitate afgană. Aceştia se aflau între Ghiroda și Moșnița Nouă şi au fost predați Poliției de Frontieră. Cu toţii erau rezidenţi în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Timișoara.

Tot în Timiş, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare, au depistat un cetăţean sârb, fără documente, care a încercat să treacă ilegal frontiera în România, pentru a ajunge la familia sa în Germania.

Aproape zilnic sunt depistaţi migranţi la graniţa cu Ungaria, iar numărul acestora va creşte dacă va escalada conflictul din Orientul mijlociu. Declarația a fost făcută la Radio Reșița de europarlamentarul Eugen Tomac.