A sunat clopoțelul și pentru cei peste 1370 de elevi care vor urma cursurile la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița. Unii cu emoții mai mari, alții cu bucuria revederii colegilor au pășit în curtea școlii, unde a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar. Aliniați în careu au asistat la slujba de binecuvântare și au ascultat, alături de cadrele didactice, discursurile oficialităților. Primarul Mihai Stepanescu se gândește cu sufletul deschis la copii, la cadrele didactice și la procesul de învâțământ care să fie continuat cu aceeași seriozitate și în noul an. Primaria a semnat astăzi ordinul de începerea a lucrărilor pentru izolarea termică a instituției:

Noul director al Colegiului Național Traian Lalescu, prof. Adrian Doxan a vorbit despre emoția și bucuria, care-l încearcă și acum la fel ca în urmă cu 30 de ani, când pășea ca boboc în clasa a 9-a în prestigioasa instituție reșițeană. ”Am o sarcină dificilă, o misiune deloc ușoară, trebuie să păstrez ștacheta acolo unde au ridicat-o foștii directori și să încerc să o duc mai sus, de ce nu”, a afirmat Adrian Doxan:

Cei mai emoționați au fost bobocii din clasele pregătitoare și mai mult decât ei părinții și bunicii, care i-au însoțit pe cei mici până în sălile de clasă:

Cei 1375 de elevi sunt împărțiți în învățământul gimnazial, liceal și seral. De asemenea, la Colegiul Traian Lalescu se găsesc clase de învățământ alternativ Step by Step, unde copiii stau la școală și după-amiaza.

Cristina Corocan