[AUDIO-FOTO] Reşiţa a găzduit primul seminar Lions Quest organizat în Caraş- Severin

Lions Quest este un program complex ce vizează o dezvoltare multilaterală a tinerilor, oferit de Lions Club International Foundation miilor de școli și milioanelor de tineri din toată lumea.

Programele Lions Quest sunt concepute astfel încât să se bazeze pe o abordare educațională cunoscută sub denumirea Învățare Socială și Emoțională, un proces prin intermediul căruia copiii și adulții își însușesc și aplică cunoștințe, atitudini și deprinderi necesare înțelegerii și managementului emoțiilor, își stabilesc obiective, își dezvoltă empatia față de alții, formeaza relații constructive și iau decizii responsabile.

Pentru prima dată organizat în Caraş Severin, seminarul Lions Quest- Abilităţi pentru adolescenţă a avut loc în perioada 28-30 mai şi a fost organizat cu sprijinul Clubului Lions Reşiţa Onix, al Primăriei municipiului Reşiţa şi CJRAE Reşiţa. Gabriel ILIES a fost formatorul acestei grupe de seminar Lion Quest.

Astfel, 18 cadre didactice şi consilieri şcolari din judeţ au fost instruiţi să îşi susțină emoțional elevii sau să folosească practici disciplinare pozitive pentru a răspunde nevoilor acestora, a declarat preşedintele de zonă Lions Onix, dr. Felicia Quint

Cursanţii au primit diplome de participare şi un kit cu patru manuale Lions Quest pentru implementarea metodelor învăţate.

Lions Quest- Abilităţi pentru adolescenţă are ca ţintă copiii cu vârste între 11 si 14 ani şi susține o dezvoltare armonioasă a tineretului, oferind un mediu de învățare sigur și promovând legătura dintre școală, familie și comunitate prin:

Dezvoltarea abilităților de viață;

Educația comportamentală;

Comportamentul pozitiv;

Învățarea prin serviciu în folosul comunității;

Descoperirea aptitudinilor socio-emoționale.

De același autor

Related Articles