[AUDIO-FOTO] “Răzvrătirea pe cadou”, una din primele scene ale lungmetrajului “Clara”, marca Sabin Dorohoi, filmată la Reşiţa

„Clara” este primul lungmetraj al regizorului reşiţean Sabin Dorohoi după aproape 10 ani de muncă asiduă la acest proiect.

Vineri, 18 martie echipa Radio Reşiţa a surprins regizorul şi actorii la filmare la una dintre primele scene în municipiul de pe Bârzava, mai exact în parcul din faţa magazinului Universalul vechi.  

Sabin Dorohoi, Olga Török şi Luca Puia

Potrivit regizorului Sabin Dorohoi, ideea filmului s-a conturat încă din 2012, atunci când  pregătea scurt-metrajul „Calea Dunării” care ulterior a câştigat peste 20 de premii în SUA, Italia, Asia şi America de Sud, un film care pe undeva aborda aceeaşi temă, văzută însă dintr-un alt unghi.

În rolurile principale o găsim în rolul Clarei pe Olga Török, actriță la Teatrul German din Timișoara și în rolul lui Ionuţ pe Luca Puia, fiul unei alte actriţe din municipiul de pe Bega, un băiat de 12 ani aflat la al doilea film din viaţa sa.

Personajul principal al poveștii este Clara, o româncă emigrată în Germania. Ea lucrează la o familie dintr-un oraș aflat pe malurile Dunării. Este babysitter pentru micuța Martha, o fetiță de 5 ani de care s-a atașat foarte mult. Clara are acasă un băiat de 10 ani, pe Ionuț, care a rămas în România cu tatăl ei. Locuiesc într-un sat tot de pe malurile Dunării. Cuprins de dorul mamei, Ionuț pleacă cu barca pe fluviu, sperând să ajungă din România în Germania, acolo unde lucrează mama sa.

Este o adevărată onoare că primul meu film de lungmetraj este o co-producție româno-germană, susținută de CNC-ul românesc și ZDF/ARTE. Deci, până undeva în aprilie, vor fi unele dintre cele mai nebunești momente din cariera mea de regizor de până acum. Munca non stop va fi ceva firesc pentru mine şi echipa mea de zilele astea”, a mai mărturisit printre altele regizorul reşiţean pentru Radio Reşiţa.

Amintim că lungmetrajul „Clara” este prima co-producție româno-germană, filmată în Reșița, Bocşa şi Văliug, dar şi în câteva oraşe din Germania, un proiect complex care peste câţiva ani va rula şi în cinematografele noastre.

Surse foto: Radio România Reşiţa, facebook Sabin Dorohoi şi Ancuţa Dorohoi

De același autor

Related Articles