[AUDIO-FOTO] Produse de îți lasă gura apă, la Zilele Recoltei Reșița 2016!

Peste 40 de producători agricoli și comercianți sunt prezenți de astăzi la Zilele Recoltei. Parcul Tricolorului din Reșița a fost animat încă de la primele ore ale dimineții, câteva sute de persoane fiind încă de la început, în căutare de cele mai bune produse și oferte. Sunt producători din mai multe localități de pe raza județului Caraș-Severin, dar și din Maramureș, Timiș, Arad, Gorj, Dolj, Hunedoara.

Oferta este variată, dar cele mai mari cozi sunt la produsele tradiționale, legume, fructe, carne de pasăre și porc, ouă, produse apicole, răchie și must. Nu lipsesc de pe standuri sortimentele făcute din carne de mangaliță, specie de porc ce are carne fără colesterol, dar care au preșuri pe măsură. O mare varietate de produse apicole atrag cumpărătorii, multe dintre acestea fiind achiziționate mai ales pentru proprietățile terapeutice.

De asemenea sunt produse de patiserie, diverse delicii dulci, Kurtos Kalacs. Și la acestea prețurile sunt destul de ”piperate”, dar după cum afirmă comercianții, nu se poate să fie produse de calitate la preț mic.

Gospodinele, multe însoțite de partenerii de viață au pornit în căutare de produse cu care să-și umple cămara. Prețurile sunt bune și calitatea la fel:

De asemenea sunt instalate standuri ce nu au legătură neapărat cu tradiționalul, dar se integrează în peisajul de târg.

Timp de trei zile au loc spectacole de muzică populară susținute de soliști din Reșița. vineri, 7 octombrie de la ora 17.00, în parcul Tricolorului vor urca pe scenă: Camelia Ceocu, Nicoleta Dobre, Nicolae Duț, Cătălin Birău, Georgiana Marișescu, Petrică Popovici, Mirabela Delia, Romina Bîrlea.

Zilele Recoltei sunt organizate de Primăria Reşiţa și Consiliul Local, SC Piețe Reșița SRL și Camera Agricolă a județului Caraș-Severin și se organizează, până duminică, 9 octombrie.

Cristina Corocan