[AUDIO-FOTO] Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a binecuvântat Aghiasma Mare la Catedrala Episcopală

La Praznicul Bobotezei din acest an, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie și a binecuvântat Aghiasma Mare la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

Credincioșii din municipiu care au participat la sfintele slujbe, l-a final au fost binecuvântați cu apă sfințită de către Preasfințitul Lucian și au primit Aghiasma Mare pentru a o folosi la casele lor.

Diaconul Pavel Canea a stat de vorbă cu credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie:

Vox credincioşi

Și în ajunul Bobotezei a fost săvârșită slujba de sfințire a Aghiasmei Mari, fiind îmbuteliată în sticle, astfel încât credincioșii să o poată lua în condiții de igienă. Apa care este sfințită de Bobotează se va păstra tot timpul anului și se va gusta din ea în ziua Botezului Domnului, opt zile după praznic, dar și atunci când suntem bolnavi sau în mari ispite și încercări.

La final Părintele Episcop Lucian le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Praznicului Bobotezei și cum trebuie să se raporteze la această sărbătoare.

PS Lucian

De același autor

Related Articles