[AUDIO-FOTO] Ceaţa, ploaia şi frigul nu i-au oprit pe producătorii locali să-şi etaleze produsele la Ziua Roadelor Toamnei de la Anina

Pe platoul Bucegi din oraşul Anina s-a desfăşurat sâmbătă, 17 septembrie, contrar condiţiilor meteorologice, Ziua roadelor toamnei, un eveniment aşteptat de producători, dar mai ales de cumpărători.

Încă de la primele ore ale dimineţii producătorii locali din întreg judeţul şi-au amenajat tarabele şi corturile pentru că vremea ploioasă de toamnă nu le-a prea permis să îşi desfacă produsele în voie. Ceaţa, ploaia măruntă şi frigul şi-au lăsat simţită prezenţa, iar cumpărătorii s-au grăbit să ajungă cât mai repede acasă cu marfa în sacoşe. Cei mai mulţi dintre ei au optat pentru legume şi fructe pentru că preţurile erau acceptabile, chiar mai mici decât în piaţă. Am stat de vorbă cu unii dintre ei şi am aflat:

Pun pentru la iarnă murături, cumpăr gogoşari şi niște castraveți, este foarte important să fie cumpărate de la producătorii locali, pentru că sunt de calitate„.

Am luat gogoşari, vinete, roșii pentru zacuscă. E mică piaţa, dar produsele sunt de calitate„.

Producătorii locali, prezenţi la târgul de la Anina, au spus că, deşi vremea a fost contrară aşteptărilor lor, sunt mulţumiţi cu cât au vândut şi că astfel de evenimente ar trebui organizate mai des în toate localităţile din judeţ:

Vă amintim că, un alt mare eveniment agricol care va avea loc la sfârşitul acestei luni în Caraş-Severin este târgul tradiţional de toamnă de la Răcăşdia care se va desfăşura duminica viitoare în data de 25 septembrie, manifestare organizată de Primăria localităţii cărăşene şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană.

De același autor

Related Articles