[AUDIO-FOTO] Penitenciarul Timișoara și colectivul Liceului Baptist din Reșița sprijină campania umanitară „Adoptă un salon”. Oamenii sunt rugați să vină să ajute pentru că nu există pericol de îmbolnăvire

Campania umanitară „Adoptă un salon, ediția a doua” continuă și în această săptămână la Staţionarul III din Reşiţa. Oamenii sunt rugaţi să vină să ajute pentru că nu există pericol de îmbolnăvire cu SARS CoV-2 sau cu alte bacterii, susțin cu fermitate organizatorii. S-au luat probe iar analiza acestora a arătat că nu sunt probleme. În plus, cei care doresc să ajute pot dona şi bani pentru achiziţionarea unui linoleum antibacterian, atât de necesar pentru cele 3 etaje din spital, ne-a declarat iniţiatorul acestei campanii, Lili Gherle.

Nu există risc de îmbolnăvire, s-au luat probe, s-au făcut teste, oamenii care participă la această acțiune sunt în siguranță. Așteptăm voluntarii indiferent de statut să ne ajute, avem nevoie și de bani pentru covorul antibacterian sunt 775 de mp pe un etaj şi 2.350 de mp în total, deci vorbim de 2 miliarde și jumătate.

Dacă fiecare om ar pune 10 lei vă imaginați câți metrii de covor putem cumpăra? Vorbim de 3 etaje mari și late, oameni buni vă aștept alături de noi, credeți-mă, merită!” este mesajul transmis de voluntarul cu inițiativă Lili Gherle, omul care a reușit să mobilizeze zeci de voluntari pentru această campanie umanitară.

Până astăzi, în cadrul acestei campanii umanitare s-au strâns peste 44 de mii de lei din care 22.831 au fost plăți pentru că deși s-a pornit de la o simplă igienizare s-a ajuns la o renovare în toată regula. Pereții au fost rașchetați în profunzime, vor fi schimbate ușile, geamurile dar și caloriferele.

Se lucrează intens pentru reabilitarea etajelor 2 şi 3 de la Staţionarul III din Reşiţa. Şi Penitenciarul din Timişoara a adoptat câteva saloane. 7 deţinuţi, în regim deschis ajută de astăzi, la renovarea secţiei de pneumologie-TBC. Alături de profesorii de la Şcoala Generală cu nr. 7 şi Liceul Baptist s-a alăturat acestei acţiuni, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Alina Stancovici.

Lucrările la Staționarul III din Reșița continuă și în cea de-a doua săptămână. Pe etajele 2 și 3 de la acest staționar se lucrează intens cu tot sufletul comunității, a persoanelor fizice și a persoanelor juridice angrenate. Se cuvin mulțumirile noastre Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, jandarmilor, polițiștilor, Societății TMK, le mulțumesc tuturor volunatrilor și oamenilor de afaceri din județ care au făcut donații și au trimis materiale de construcții. Voluntarii au lucrat de luni și până duminică inclusiv.

Începând de astăzi, este alături de noi și Penitenciarul din Timișoara cu care spitalul nostru a încheiat un contract de voluntariat. Astăzi au venit 7 persoane private de libertate care acum lucrează în secția de boli infecțioase, urmând ca de mâine acest efectiv să crească la un număr de 10 persoane. Mulțumim tuturor, pentru sănătate nimic nu este prea mult. Indiferent de statutul pe care-l avem fiecare, atunci când avem o problemă de sănătate recurgem la acest sistem văduvit de prea multă vreme. Pe lângă persoanele menționate mai sunt implicate cadre didactice, astfel alături de Școala Generală Nr.7, de astăzi participă și Liceul Baptist din Reșița, practic mai multe suflete adoptă sufletul spitalului”, ne-a declarat managerul Alina Stancovici.

Oamenii sunt solidari și continuă lupta. Alături de adulți, astăzi la Staționarul III din Reșița au pus umărul la treabă și câțiva copii dornici să-și aducă contribuția în acest proiect extrem de important pentru comunitate.

Pentru finalizarea lucrărilor, cărăşenii sunt invitaţi să participe şi în această săptămână la renovarea celor 3 etaje de la spitalul din Reşiţa. Este nevoie de mână de lucru, transmit reprezentanţii unităţii medicale. Fiecare gest contează, implică-te și tu!

Sursa foto: Lili Gherle si Alina Stancovici

De același autor

Related Articles