[AUDIO-FOTO] Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer în vizită oficială la Reşiţa

Noul ambasador al Republicii Federale Germania la Bucureşti, dr. Peer Gebauer, a efectuat joi, 27 octombrie prima sa vizită oficială la Reşiţa, la invitaţia, Consiliului judeţean Caraş-Severin, Primăriei municipiului şi a Forumului Democratic al Germanilor din Banatul de munte.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre potențialul economic și turistic pe care județul Caraș-Severin îl are, despre proiectele pe care Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița le au în implementare, despre construcția unei viitoare fabrici cu capital german care urmează a fi deschisă la Reșița, despre trenul cu hidrogen care va face legătura între Reșița și Timișoara, precum și despre capacitatea pe care județul nostru o are în domeniul producerii de energie verde.

Excelenţa Sa, Peer Gebauer, a menționat faptul că vizita delegației bavareze la Reșița, care a avut loc săptămâna trecută la Consiliul Județean Caraș-Severin, a avut un impact pozitiv, cei prezenți evidențiind potențialul de dezvoltare al județului, precum și deschiderea reprezentanților celor două administrații în ceea ce privește colaborarea bilaterală româno-germană.

Scopul prezenţei la Reşiţa a presupus şi vizitarea unuia dintre cele mai importante centre social culturale ale etnicilor germani din România şi a vizat şi discuţiile şi întrevederile cu autorităţile judeţene şi locale, precum şi cu populaţia de etnie germană din regiune, despre a cărei activitate domnia sa a auzit multe de la predecesorii săi:

Ambasadorul Germaniei, ES Peer Gebauer pentru Radio Reşiţa:

Întâlnirea oficială a avut loc în Salonul Alb al Consiliului Județean Caraș-Severin, urmată de o vizită la Centrul Cultural German şi Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a menționat faptul că instituția pe care o reprezintă este dispusă să acorde tot sprijinul de care este nevoie pentru consolidarea cooperării dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și instituții partenere din Germania, dar și pentru dezvoltarea unor noi colaborări.

Excelenţa Sa dr. Peer Gebauer a fost însoțit la Reşiţa de şefa secţiei cultură, educaţie şi minoritate germană din cadrul Ambasadei Republicii Federale a Germaniei, Sandra Zipprich, președintele FDGR Caraș-Severin, Erwin Josef Tigla şi de conf. univ. dr. ing. Christian-Paul Chioncel, prodecanul Facultății de Inginerie al Centrului UBB Reșița.

De același autor

Related Articles