[AUDIO-FOTO] În prag de Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului comemorează adormiţii în Domnul din parohiile eparhiei

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers vineri, 18 iunie, în Valea Almăjului pentru a participa alături de clericii din această zonă la două slujbe de pomenire pentru cei adormiți. Sfintele slujbe au fost oficiate în cimitirele din Parohiile Eftimie Murgu și Bozovici. Împreună cu Părintele Episcop și preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului s-au rugat pentru cei dragi ai lor și credincioșii din cele două parohii.

PS Lucian

După sfintele slujbe a avut loc o conferință în care a fost prezentată tema „Moarte sau adormire în spiritualitatea creștin ortodoxă? Asocieri și disocieri”, de către părintele Ion Cherescu de la Parohia Bozovici.

De asemenea, au fost elogiate și personalitățile ce au marcat istoria locală și își dorm somnul de veci în cimitirele parohiale. Cu acest prilej au fost dezbătute și problemele întâmpinate în lucrarea pastoral-misionară desfășurată de preoții aparținători Cercului Valea-Almăjului.

Și în celelalte 9 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei unde au mers delegații Părintelui Episcop, pentru a săvârși slujbe de pomenire în cimitirele parohiale și a organiza conferințe pe tema anului comemorativ.

Acest program face parte din proiectul Episcopiei Caransebeșului de a vizita și sluji în majoritatea cimitirelor din întreaga eparhie, pe întreg anul 2021, an comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Foto: Episcopia Caransebeşului

De același autor

Related Articles