Ziua internaţională a minorităţilor naţionale este sărbătorită astăzi şi pe teritoriul României de cele 20 de etnii conlocuitoare.

În Banatul de Munte doar reprezentanţii etniilor maghiare şi germane şi-au dat întâlnire la Biblioteca germană „Alexander Tietz” din Reşiţa şi au marcat ziua printr-un program cultural de Advent. Radio Reşiţa a urmărit evenimentul şi a stat de vorbă cu cei doi coordonatori de activităţi ai etniilor prezente, preşedintele Asociaţiei Culturale „Platanus”, Ladislau Kun şi reprezentantul germanilor reşiţeni prof. Terezia Slovig:

Terezia Slovig şi Ladislau Kun

Şi pentru că Ziua internaţională a Minorităţilor Naţionale s-a nimerit în perioada Adventului, corala „Franz Stuermer” a Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, alături de cantautorul german de origine italiană, Vincenzo Musi, au susţinut un microrecital de colinde în limbile de expresie ale etniilor conlocuitoare:

Corala Franz Stuermer

Amintim că, duminică, 22 decembrie de la ora 17.00, corala „Franz Stuermer” alături de corala „Lira” pot fi urmărite în concert la Biserica ortodoxă română „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Lunca Bârzavei al municipiului Reşiţa.