[AUDIO-FOTO] Grevă la Spitalul Județean din Reșița. Solidaritate cu cei nedreptățiți

La Spitalul județean din Reșița a fost întreruptă astăzi, între orele 8 și 10, o parte din activitate. Activitatea a fost întreruptă doar parțial pe perioada celor două ore. Personalul unității s-a aflat în grevă de avertisment în solidaritate cu colegii nedreptățiți de neregulile din grila de salarizare. Pacienții nu au avut de suferit, deoarece doar un sfert din angajați au luat parte la protest, restul asigurând activitatea în secțiile de urgență și nu numai. Au fost peste 50 de persoane, majoritatea fac parte din personalul administrativ și de servicii.

 

Violeta Florea, purtător de cuvânt Spitalul Județean Caraș-Severin a declarat:
”Având în vedere aceste acțiuni organizate de către sindicatele din sănătate și buna colaborare cu reprezentanții acestora, conducerea spitalului a permis organizarea acesteia. Organizarea a fost bine făcută, în sensul în care pacienții nu au avut de suferit. Fiind vorba de un spital de urgență, cu secții de urgență, activitatea medicală nu a fost întreruptă. Marea majoritate a persoanelor participante la protest sunt din personalul Administrativ și de Servicii, pentru că acolo poate fi întreruptă activitatea pentru două ore. Atât serviciul de urgență, cât și celelalte secții ale spitalului trebuie să-și desfășoare activitatea în mod firesc, astfel încât să nu fie pusă în pericol viața pacienților.”

Nicoleta Păsat, vicepreședintele Sindicatului Sanitas din Spitalul de Urgență Reșița:

”Suntem alături de colegii noștri, personalul TESA din întreaga țară și implicit și alături de cei de aici de la Reșița, care nu au fost introduși în grila de salarizare din august 2016. De asemenea avem unele revendicări ale noastre: extinderea CCM la nivelul sectorului de sănătate; corectarea discriminărilor salariale produse de OUG 20/2016 și OUG 43/2016, includerea în anexele OUG a tuturor categoriilor de personal: asistență socială, unități medico sociale, personal TESA, DSP-uri; promovarea unei legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar-legea salarizării unice.
Sperăm într-o victorie, astfel încât în data de 31 octombrie să nu mai trebuiască să luăm parte la o grevă generală. Nu ne place și nu este normal să fim nevoiți să plecăm de lângă patul bolnavului.”

Sindicatele au prevăzută o grevă generală pentru data de 31 octombrie, aceasta dacă revendicările nu vor fi soluționate.

Cristina Corocan