[AUDIO-FOTO] Fir întins la fostul ştrand municipal din Lend

Şi în această primăvară, fostul ştrand municipal al municipiului Reşiţa a fost transformat într-o veritabilă bază de agrement pentru pescuit, relaxare şi plajă.

Fostul bazin, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, din incinta complexului aflat în cartierul Lend al urbei de pe Bârzava, a fost populat cu 500 de kg de pește din specii, precum: caras, crap, biban, clean şi somn, iar pescarii sunt așteptați să-și arunce undiţele.

Astfel de duminică, 8 mai s-a dat startul la pescuit, iar pescarii amatori nu au ezitat să apară. De la unii dintre ei, aflaţi pentru prima dată pe baltă, am aflat că se merită să-ţi petreci zilele libere în incinta bazei de agrement, pe marginea fostului bazin de înot.

Mihai Zamfirescu, unul dintre şefii complexului, a precizat pentru Radio Reşiţa că o zi de pescuit se taxează cu 40 de lei şi înseamnă ca timp de la ora 8.00 la 20.00. În această taxă sunt incluse până la 3 kg de caras. Pescarii pot elibera peştele capturat sau îl pot duce acasă contracost la preţul de 22 de lei pe kilogram, crapul şi de 13 lei pe kilogram, carasul. Mihai Zamfirescu a mai subliniat că şi clienţii de la terasă pot cumpăra peştele capturat de pescarii aflaţi pe baltă în varianta în care îşi doresc acest lucru.

Mihai Zamfirescu

Recordul care s-a pescuit la ştrandul din Lend a fost un exemplar de crap de aproape 6 kilograme.

În afară de pescuit, pe raza bazei de agrement, reşiţenii se pot relaxa şi pot face plajă gratuit pentru că momentan ştrandul este deschis, chiar dacă sezonul estival nu a început încă.  

De același autor

Related Articles