[AUDIO-FOTO] Emoțiile continuă pentru absolvenții clasei a XII-a. Au început probele scrise la bacalaureatul de toamnă

Absolvenții de liceu care nu au promovat bacalaureatul în vară sau în promoțiile anterioare au susținut astăzi examenul scris la limba și literatura română. În județul Caraș-Severin au participat la această probă 291 de candidați.

,, La Liceul Tehnologic Decebal din Caransebeș am avut înscriși 109 elevi și au lipsit 13, la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița s-au înscris 130 de candidați și au absentat 21, la Liceul Teoretic General Dragalina  s-au înscris 52  de absolvenți și 13 nu s-au prezentat. La nivelul județului  nu s-au prezentat la examen, în total,  47 de candidați. Proba s-a desfășurat normal, nu au fost incidente sau eliminări’’- a declarat pentru Radio Reșița, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Ion Moatăr.

Candidații spun că această probă li s-a părut mai dificilă și speră să obțină note de trecere.

,,Mi s-a părut mai greu decât prima dată, nu mă aștept la o notă foarte mare, dacă iau examenul vreau să urmez cursurile Facultății de Psihologie din Timișoara’’.

,,Sinceră să fiu  mă aștept să iau 6-7, am greșit ultimul subiect’’.

,, Subiectul trei a fost cel mai greu. Trebuia să scriem despre o operă scrisă de unul dintre următorii autori: Mihai Eminescu, Nichita Stănescu sau Lucian Blaga. Sper să iau nota 5’’.

Mâine absolvenții vor susține proba la limba și literatura maternă iar primele note vor fi afișate în 29 august. În 30-31 august vor avea loc depunerea și rezolvarea contestațiilor iar rezultatele finale vor fi publicate în 1 septembrie.

Andreea Lupșa