[AUDIO-FOTO] Dar din dar se face Rai: Bănăţenii se alătură în număr tot mai mare Campaniei “Muzică pentru Viaţă”

Bănăţenii au solidarizat cu acţiunea caritabilă a Radio România Reşiţa de a ajuta copiii bolnavi de cancer şi se alătură campaniei, derulate în Centrul Civic al municipiului de pe Bârzava până vineri, 23 decembrie.

Ce spun cei care vin, chiar şi de departe, să doneze din puţinul lor, aflaţi aici:

Ce faceţi dumneavoastră este ceva deosebit. Aş avea curajul să numesc căsuţa din Centru nu Căsuţa de sticlă ci Casa Binelui pentru că ce faceţi dumneavoastră este la superlativ, faceţi un bine pentru toţi copiii şi pentru părinţii acestora, care au ajuns, săracii, la capătul răbdărilor. Nu este nimic mai dureros decât să îţi vezi copilul bolnav şi în suferinţă. Îndemn pe toată lumea să vină să doneze cu toate că lumea nu e bogată; Reşiţa are mulţi pensionari, dar din puţinul lor acolo, pentru o acţiune extraordinar de benefică pentru atâta lume“, a mărturisit un bărbat cu lacrimi în glas.

O altă doamnă a adăugat: “Este un lucru extraordinar, copiii aceia chiar au nevoie de aşa ceva şi fiecare, cum putem, să fim lângă ei“.

Nu întotdeauna am încredere în colectele care se fac, dar de aici sunt convins că ajung banii acolo unde trebuie“, a subliniat un alt domn, aflat în trecere pe la Căsuţa de Sticlă.

Aş vrea să vă felicit pe toţi cei care lucraţi la Radio Reşiţa, excepţional ceea ce faceţi pentru aceşti copii. Aţi fost alături de oameni, de cărăşeni şi în general de tot ce înseamnă român şi nu numai“, a precizat un ascultător al postului de radio.

Ascult Radio Reşiţa de dimineaţa şi până seara şi am ţinut să donez pentru copiii bolnavi care sunt foarte mulţi. Doamne fereşte pe toată lumea“, a transmis o vârstnică din oraş.

Acţiunea dumneavoastră este excepţională. Nimeni nu a mai făcut aşa ceva pentru copiii bolnavi de cancer. Am fost internat două luni la Timişoara la OncoHelp şi am văzut cum au venit copii mici. Eu am 70 de ani şi la mine nu e o problemă, dar mă uit la aceşti micuţi“, a povestit în lacrimi un bătrân.

Este o iniţiativă foarte bună. Îi îndem pe reşiţeni şi nu numai să vină în număr cât mai mare că donează pentru nişte copilaşi care suferă de această boală cruntă. Ne facem păcat să nu-i ajutăm“, a mai precizat un alt fidel ascultător.

Oaspeţi la Căsuţa de sticlă din Reşiţa au fost marţi, 20 decembrie şi membri Ansamblului de dansuri populare sârbeşti “Kud Sveti Nikola” din Radimna, comuna Pojejena, condus de Tomi Popovici. Aceştia au susţinut un program cultural la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi au venit să animeze atmosfera printr-o scurtă prezentare de dansuri tradiţionale, reşiţenilor aflaţi în trecere prin Târgul de Crăciun din centrul municipiului de pe Bârzava. Pentru efortul depus, aceştia au fost răsplătiţi cu pungi cu dulciuri aduse şi lăsate pentru ei la Căsuţa de Sticlă de Moş Crăciun.

De același autor

Related Articles