[Audio-Foto] Copiii din comuna Sacu sunt aşteptaţi la Nocturna Bibliotecilor

Într-o lume dominată de tehnologie, biblioteca Timotei Popovici din comuna Sacu reuşeşte să atragă totuşi numeroşi copii.

Deşi în ultimii ani, numărul copiilor este în scădere, bibliotecarul Viorel Spaiuc este fericit că la ora actuală biblioteca are aproape o sută de abonamente. De câţiva ani participă la conferinţe dedicate bibliotecarilor unde descoperă idei pe care apoi le pune în aplicare. Acum de exemplu, preşcolarii din comună au în interiorul bibliotecii un spaţiu special amenajat pentru ei.

În plus din acest an, biblioteca din comuna Sacu implementează şi proiectul Code Kids ce are ca scop crearea unei mişcări de coding şi STEM în care copii, tineri şi bibliotecari din mediul rural şi urban îşi dezvoltă competenţele digitale. Numele clubului din comună este Code Bags, ales în urma unui joc de cuvinte – Bag=Sac, Sacu numele comunei. În acest moment, 14 tineri au absolvit deja cursul cu numarul 3 al proiectului.

Viorel Spaiuc, bibliotecar Biblioteca Timotei Popovici Sacu

Vineri, 27 septembrie, copiii din comuna Sacu sunt aşteptaţi la biblioteca Timotei Popovici la Nocturna Bibliotecilor, în intervalul 17.00 – 21.00 pentru a descoperi lumea magică a cărţilor.