[AUDIO-FOTO] Canicula a încins spiritele între proprietari şi veterinari din prima zi a Campaniei de sterilizare gratuită a animalelor de companie din Reşiţa

Peste 80 de animale de companie au fost sterilizate în prima zi în cadrul campaniei gratuite, care a debutat luni, 27 iunie la Reşiţa, din iniţiativa primăriei oraşului în parteneriat cu Asociaţia „Iubiţi Maidanezii” din localitatea Smeura, judeţul Argeş.

Pe deţinătorii de câini şi pisici, prezenţi încă de la primele ore ale dimineţii, în număr mare, în curtea Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Local, din Bulevardul Muncii nr. 25, i-am găsit aşa şi aşa: mulţumiţi şi nu prea, fie din cauza condiţiilor improprii de aşteptare şi manevrare a patrupedelor, înainte şi după intervenţie, fie a comportamentului nepotrivit al personalului veterinar faţă de proprietarii de animale care aveau de aştept ore bune în soarele torid al verii:

Ne-am adresat directorului adjunct al Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Local, Pham Huy Vien Pavel, care a transmis pentru Radio Reşiţa că, a luat legătura cu personalul medical-veterinar şi pentru detensionarea situaţiei, a suplimentat personalul care să-i ajute pentru a nu se mai repeta divergenţele apărute deja în prima zi, deşi din punct de vedere al administraţiei locale acţiunea se anunţă a fi una de succes pentru că în cele 3 zile ale campaniei gratuite, pentru sterilizare au fost deja programate peste 240 de animale de companie:

Pham Huy Vien Pavel

Pham Huy Vien Pavel a mai subliniat că, este un început bun, iar astfel de acţiuni vor mai avea loc pentru că cetăţenii sunt receptivi şi chiar doresc să îşi aducă aportul în reducerea animalelor fără stăpân de pe raza municipiului.

Amintim că, microciparea şi sterilizarea sunt obligatorii, iar cei care nu respectă legea riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Acţiunile de sterilizare a animalelor de companie în cadrul acestei campanii gratuite se mai desfăşoară şi marţi, 28, dar şi miercuri, 29 iunie la Reşiţa în intervalul orar 8.00-16.00 în zona Kaufland.

  

1 COMENTARIU

  1. Laudabila initiativa..doar atat.Ca peste totbin Romania,practica ne omoara.Personalul medical nu are circumstante atenuante pt comportament.Suntplatiti pt fiecare caine. Castratul asta pe banda fara sa ceri detalii despre istoricul medical al animalului este de fapt o eutanasiere in masa.Tratamentul post operatoriu este imperios necesar.Nu msi vb despre supraincalzirea animalului pe fond de stress,anestezie,interventie chirurgicala .

Comments are closed.

De același autor

Related Articles