[AUDIO-FOTO] Bălegarul cu efect tămăduitor numai la ferma de asini din Banat se găseşte

Bolile de care sufereau românii erau tratate în secolele trecute cu ajutorul unor leacuri băbeşti, destul de ciudate pentru omul modern şi care în prezent sunt considerate aberante şi chiar inutile.

Pe lângă laptele de măgăriţă care este bogat într-o gamă largă de proteine şi vitamine, recomandat de medici în tratamentul tusei convulsive, a cancerului şi chiar în cel al Covidului, conform fermierului bănăţean Andrei Cut, bălegarul de asin, este foarte căutat în ultima vreme, caracteristicile sale nefiind benefice doar ca îngrăşământ natural în pomicultură sau horticultură, ci şi ca tratament naturist pe bază de ceai cu efect tămăduitor în tratamentul unor boli grave de plămâni sau a stării de bine a organismului.

Crescătorul de asini din localitatea Sălbăgelul Vechi, comuna Gavojdia, Andrei Cut pentru Radio Reşiţa:

Andrei Cut

Andrei Cut a mai subliniat că, bălegarul de asin pentru a putea fi utilizat este uscat, măcinat şi din pulberea obţinută se prepară ceaiul tămăduitor. Primele kilograme le-a oferit unei familii din localitatea cărăşeană Verendin, comuna Luncaviţa.

De curând, în Croaţia, pe lângă multitudinea de suveniruri, precum mărgele, insigne sau magneți, până la veritabilele obiecte de artă, confecţionate de mâinile unor artizani locali, un suvenir unic si extrem de bizar poate fi cumpărat din buticurile de pe coasta dalmată. E făcut din excremente de măgar. Sau mai pe românește din bălegarul de asin. “Mostrele” sunt deshidratate si prelucrate astfel încât sa dispară orice formă de miros neplăcut. Apoi, suvenirul e acoperit cu un strat auriu si pus intr-o cutiuță, pe un pat de paie, iar un certificat atestă că provine de la un măgar autentic. Mai mult, cei care au lansat proiectul ar vrea sa devină nu doar un simplu suvenir, ci un fel de brand autohton, căci în regiunea Split mai sunt doar puţin peste o mie de măgari.

Sursa foto: Donkey Farm

Cele mai citite

Related Articles