[AUDIO-FOTO] Avem cu ce, dar… lipseşte iniţiativa. Cel mai frumos drum din Banatul montan uitat de autorităţi

Frumuseţile Banatului nevoite să se promoveze singure în ţară şi în lume, căci autorităţilor de profil nici că le pasă.

În Banatul de Munte se află unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România. Trans-Semenicul sau Transalpina Banatului, adică DJ 582 care pornește din stațiunea cărăşană Văliug și se încheie în localitatea Slatina Timiș şi oferă turiştilor o priveliște superbă a localităţilor şi naturii montane din Munţii Semenicului.

Drumul Județean din Caraş-Severin reprezintă, de fapt, o variantă mai scurtă pentru turiștii curioși să admire frumusețile din Munții Banatului şi să ajungă în staţiunile montane: Brebu Nou, Gărâna, Crivaia şi Văliug direct din Drumul European E70 (DN6). Şi toate ar fi bune şi frumoase dacă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi-ar face pe deplin treaba şi ar marca cum se cuvine accesul spre Transalpina Banatului cu un banal indicator rutier. Radio Reşiţa a făcut în nenumărate rânduri demersuri către Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naționale vizând semnalizarea corectă a acestui tronson care scurtează accesul spre Muntele Semenic şi salba de staţiuni montane cu aproximativ 100 de kilometri direct din E70.

După lungi aşteptări, zilele acestea am primit un răspuns, destul de evaziv şi care nu este deloc în ton cu realitatea din teren, adică specialistul în relaţii publice din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Alina Sabou spune că Drumul Judeţean 582 Văliug – Slatina Timiş este semnalizat corespunzător la intersecţia cu DN6 – E70, iar imaginile realizate la faţa locului indică cu totul altceva, contrariul chiar, fapt care ne duce cu gândul la ideea că munca de teren la nivelul CNADNR nu mai este de actualitate, a fost scoasă din fişa postului, cine ştie…?!

Celebra șosea din Caraș-Severin concurează într-un top al celor mai frumoase şosele alpine din România cu cea mai înaltă şosea deschisă traficului rutier din ţară, Transalpina (peste 2500 de metri altitudine), însă în comparaţie cu aceasta pe nimeni din judeţul Caraș-Severin nu interesează de promovarea turismului local. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara spun că nu le intră în atribuţii semnalizarea cu un indicator de denumire turistică a acestui Drum Judeţean din Munţii Semenic, responsabilităţile revenindu-i întru-totul administratorului acestuia.

Iar administratorul direct al Drumului Județean 582 Văliug – Slatina Timiş este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prin Direcţia de Patrimoniu, serviciu condus de Corina Pascotă, care, din păcate în cele mai multe dintre cazuri nu este de găsit, cu toate că drumurile de pe raza judeţului sunt mai mult decât făcute praf, am putea spune. Contactată telefonic de reporterii Radio Reşiţa, ca de obicei nu a putut fi reperată, că deh plecase cu binecuvântate treburi la şedinţa de Consiliu Judeţean… care a început la ora 12.00:

… şi şedinţa se terminase de câteva ore bune şi doamna director Corina Pascotă tot de negăsit a fost şi cu doar câteva minute înainte de ora 16.00 când i se încheia programul de lucru:

Vă amintim că, Transalpina Banatului adică DJ 582 Văliug – Slatina Timiş a fost realizat din fonduri europene, după aproape cinci ani de lucrări şi a fost inaugurat la sfârşitul anului 2014 prin Programul Operaţional Regional.

Vom reveni cu informaţii!

Sursa foto: googleearth

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles