[AUDIO-FOTO] Asociaţia Pescarilor „Banatul” din Timişoara, ecologizează baza de agrement de la Şură

Baza de agrement de pe Lacul Secu se află într-un amplu proces de modernizare pentru a-şi deschide în cel mai scurt timp posibil porţile pentru public. Dat fiind faptul că pe lac au acces şi pescarii recreativi, în după-amiaza de luni, 30 mai a avut loc o amplă acţiune de ecologizare, intreprinsă de AP „Banatul” din Timişoara, gestionarul fondului piscicol din Lacul Secu.

Nicolae Popovici

Preşedintele asociaţiei timişene, Nicolae Popovici, a declarat pentru Radio Reşiţa că, „pescarii şi turiştii au lăsat foarte multe deşeuri în urma lor pe marginea lacului de acumulare din baza de agrement. O echipă de muncitori din Reşiţa, condusă de Tiberius Rozsa a întins o mână de ajutor Asociaţiei Pescarilor „Banatul” şi a efectuat în după-amiaza zilei de luni, 30 mai o amplă acţiune de ecologizare a bazei de agrement de la Şură, aflată în administrarea Societăţii Pieţe, de unde s-au adunat zeci de saci de gunoi menajer.

Nicolae Popovici a mai subliniat că, pe această cale invită pescarii recreativi care de-obicei pescuiesc în această locaţie, dar şi autorităţile locale, reprezentanţii gărzii de mediu şi cei ai poliţiei locale şi jandarmieriei, joi, în data de 2 iunie la ora 17.00 pe amplasamentul bazei de agrement de la Şură pentru a stabili cum se vor desfăşura partidele de pescuit de acum înainte, pentru ca imediat după ce încetează prohibiţia, adică din data de 8 iunie de la ora 00.00, aceia care nu vor respecta măsurile instituite de comun acord cu asociaţia nu vor mai avea ce căuta pe raza lacului de agrement, fie că pescuiesc, fie că îşi petrec timpul liber în zonă.

Preşedintele Asociaţiei AP „Banatul” a mai adăugat că, urmează populări cu peşte, nu numai pe Lacul Secu ci şi pe Dognecea, Medreş, Gura Golâmbului şi aşa mai departe, iar acţiunile de control se vor intensifica pentru a constata dacă se respectă măsurile instituite.

Cele mai citite

Related Articles