ippDacă până ieri reşiţenii au umplut pieţele şi magazinele ca să îşi facă aprovizionarea pentru sărbători, astăzi, în Ajun, au fost prezenţi doar ca să mai facă mici completări pentru masa de Crăciun.

În piaţa agroalimentară de lângă Gara de Nord, în timp ce reşiţenii îşi făceau cumpărăturile, iar, evident, comerciaţii îşi vindeau marfa, un grup de copii a venit pentru a colinda.

Ascultaţi un reportaj realizat de reporterul Radio România Reşiţa, Ovidiu Babolea:

***

O fi Moș Crăciun darnic sau nu anul acesta, dar nimic nu primează în fața mesei care trebuie să fie musai îmbelșugată. Altfel, nu se poate! Gospodinele au roit toată ziua prin piețe pentru că doar aici, spun ele, găsesc legume și fructe românești cu aroma de altădată. De la ele am aflat că au cumpărat legume pentru salata de beuf şi carne, câte puţin din toate sortimentele. Dar şi alte cele necesare rămase pe listă, fructele din piață primând, bineînţeles. Piețarii în schimb sunt și ei mulțumiți că ies pe profit după un an de muncă. În ultimele trei zile la mare căutare au fost rădăcinoasele și varza murată, au spus ei. Dar, cine nu are timp să mai ajungă prin piețe, se duce după serviciu direct în supermarketuri. Zarvă este la frigiderele cu carne și la standul cu produse tradiționale. Toba, lebărul și cârnații nu pot lipsi de pe masa de Crăciun, iar dacă sunt deja pregătite atunci nu încape îndoială că trebuie puse în coșul de cumpărături. Dar şi sucurile, prăjiturile, şi dulciurile sunt la mare căutare.

Majoritatea reşiţenilor s-au aprovizionat din timp cu tot ceea ce este necesar pentru sărbătorile de Crăciun, unii însă au ieşit şi astăzi la cumpărături pentru a face mici completări. Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit pulsul străzii şi a stat de vorbă cu cei care au lăsat achiziţiile pe ultima sută de metri: