[AUDIO] Fonduri substanțiale prin PNRR pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie

Medicii de familie au acum posibilitatea să utilizeze bani din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a-și dota cabinetele proprii sau cabinetele în asociere cu aparatură sau pur și simplu pentru a le renova și aduce la standarde moderne, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Daniel Botgros:

Este vorba, potrivit Ministerului Sănătății, de reabilitarea, modernizarea și dotarea a 3.000 de (asocieri de) cabinete de asistență medicală primară (medici de familie) cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici, prioritizând cabinetele din mediul rural și din urbanul mic (inclusiv zone marginalizate/defavorizate și inclusiv pentru zonele defavorizate cu populație majoritar romă sau comunități rome, după caz).

Dotarea va cuprinde: aparatură de laborator de tip ”point of care”, echipamente medicale de tipul electrocardiograf, ecograf, mobilier medical și instrumentar medical. Vor fi alocate, de asemenea, fonduri pentru renovarea clădirii cu scopul conformării la normele igienico-sanitare și al creșterii eficienței energetice. Investiția are un buget total de 887.723.7753 lei, fără TVA, echivalent a 180.450.000 de euro, de asemenea, fără TVA.

Rata de finanțare este de 100 la sută, așadar nu este nevoie de cofinanțare din partea aplicantului. Aplicanții pot fi orice entitate publică sau privată care are în componență cabinete de asistență medicală primară (medici de familie) care au contract cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate sau cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești. Ne adresăm, în acest context, tuturor medicilor de familie din județul Caraș-Severin, pentru a se folosi de această oportunitate și să acceseze datele necesare spre a obține finanțarea. Ghidul aplicantului și mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătății.

De același autor

Related Articles