[FOTO-AUDIO] Festivalul Internaţional “Sabin Păutza“ a debutat cu „Memorandum pentru o realitate fragmentată”

Un eveniment mult așteptat de comunitatea iubitorilor de frumos din Banatul de Munte este Festivalul Internaţional “Sabin Păutza“, aflat la cea de-a șasea ediție, manifestare ce s-a deschis miercuri seara, de la ora 18, în Sala Ion Sălișteanu a Muzeului Banatului Montan din Reșița cu
vernisajului artistului plastic Bogdan Piperiu intitulat „Memorandum pentru o realitate fragmentată”.

Cu acest prilej, locația aleasă de Maestrul Sabin Păutza, Bogdan Piperiu și Camelia Duca, s-a bucurat de prezența personalităților culturale și administrative ale municipiului și ale județului, dar înainte de orice, emoția a adus lumina peste tablourile în număr de 44 ale artistului plastic înobilând atmosfera specifică unei astfel de întâlniri culturale.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 25 mai și este și un punct de reper pentru ziua de 18 mai când se aniversează Noaptea Muzeelor în țara noastră.

Desore pictura lui Bogdan Piperiu putem afirma că este un itinerar de suflet ce contemplă în aceeași culoare, lacrima cu bucuria, durerea cu liniștea și strigătul cu tăcerea, totul transformat într-un răgaz de reflecție ca într-un film al lui Andrei Tarkovski
ce surprinde „viața ca vis“.

„Pictând în timp” , Bogdan Piperiu ne leagă de freamătul pământului aruncat peste înaltul cerului, ca o umbră ce ne ține mâna întinsă către zidirea nenăscută a propriilor noastre căutări.Bogdan Piperiu este Ziditorul ce ne înfățișează Creația sa ca pe o nouă eliberare de mediocru și de efemer.

UPDATE

Evenimentul va avea loc la Muzeul Banatului Montan din municipiu, începând cu ora 18.00, când prietenul nostru își va prezenta expoziția de pictură și videoart, în cadrul vernisajului său intitulat „Memorandum pentru o realitate fragmentată”.

Bogdan Piperiu ne-a mărturisit : „Toate lucrările sunt neexpuse până acum și constituie o premieră pentru Reșița.Vă aștept cu cel mai mare drag”!

Bogdan Piperiu s-a născut la 103 de ani după Constantin Brâncuşi, acum 40 de ani pe 19 februarie 1979 și a  început să picteze de mic și chiar și-a expus prima lucrare într-o expoziție colectivă a artiștilor din Reșița, pe când avea 13-14 ani.  Pe la începutul anilor 1990 a vândut prima lucrare și cu banii obținuți și-a luat „celular”, un telefon la mâna a doua care s-a stricat după câteva zile, dar care, în cele câteva zile i-a oferit statutul de „pictor înstărit cu celular în buzunar”.

Astăzi, pentru Bogdan şi frumoasa sa familie, Germania, mai exact localitatea Tuttlingen, este Moniomul românesc, fiindcă orice artist este un Cetaţean Universal respectat şi iubit pentru mesajul său creativ ce sporeşte frumuseţea unei lumi ce îşi caută rezervele de demnitate în Artă şi Cultură!

Graniţele geografice nu există, Bogdan este într-o strânsă colaborare cu toate forurile culturale din Caraş-Severin, fie prin participări la expoziţii, fie prin semnătura sa pe toate afişele Teatrului de Vest, ca o puternică şi profundă declaraţie de iubire pentru cultură şi artă de care este legat ombilical.

Anca Bica Bălălău

Nota Redacţiei:

Marţi, 14 mai de la ora 22, Bogdan Pieperiu este invitatul emisiunii „Între noi.Rămâne între noi”.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62  puteți intra în direct cu artistul plastic Bogdan Piperiu, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0739.348.688, ori pe pagina de facebook Radio România Reşiţa!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.