Direcţia sanitar-veterinară Caraş-Severin îndeamnă fermierii, persoane juridice, să se constituie în forme asociative şi să solicite înfiinţarea de centre permanente de sacrificare a mieilor la nivelul localităţilor în care figurează exploataţia.

Directorul DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu, a declarat pentru Radio Reşiţa că doar aşa vor putea comercializa de acum înainte, către populaţie, tineretul ovin în condiţii de deplină igienă şi siguranţă conform legilor în vigoare.

Pavel Borchescu

Acesta a mai spus că, fermierii, persoane fizice, nu vor putea comercializa miei decât pentru consumul propriu sau îi vor putea sacrifica pentru comercializare doar contracost în abatoarele din judeţ.

Amintim că, în prezent în Caraş-Severin funcţionează doar două unităţi de abatorizare autorizate care sacrifică porcine şi nu sunt dispuse la schimbarea sezonieră a activităţii privind şi tăierea ovinelor. 

Până în prezent niciun fermier din Caraş-severin nu a solicitat înfiinţarea vreunui centru de sacrificare permanentă a ovinelor la stâne sau în exploataţiile avute în administrare. Directorul DSVSA, Pavel Borchescu a transmis că la sediul instituíei, crescători de ovine au venit ;i s-au interesat, dar niciunul nu a depus documentaţia aferentă.

Sursa foto: tribuna.ro