[AUDIO] Fermierii care NU se descurcă cu transmiterea online a datelor către APIA vor fi ajutaţi de angajaţii primăriilor

Cererile unice de plată şi documentele aferente, eliberate de primăriile localităţilor din judeţ vor fi transmise anul acesta exclusiv online către centrele APIA.

Potrivit directorului agenţiei cărăşene, Dumitru Stepanescu, primăriile au anul acesta un rol foarte important în relaţia fermierilor cu APIA. Dintr-un ordin al Ministrului Agriculturii acestea vor lua legătura directă cu fermierii şi vor transmite centrelor APIA din judeţ, conform programărilor, adeverinţele eliberate pentru întocmirea dosarelor necesare obţinerii subvenţiilor pe suprafeţele agricole.

În plus vor da o mână de ajutor şi femierilor în etate care nu se descurcă cu transmiterea datelor în format electronic. Aceştia în schimb pot folosi orice mijloc de transmitere a cererilor către centrele APIA, respectând în acelaşi timp şi măsurile pandemice impuse de autorităţi. Cererile unice de plată se pot depune fără penalizări până în 17 mai.

Dumitru Stepanescu

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles