[AUDIO] Februarie a readus iarna în staţiunile montane din Caraş-Severin

Zăpada depusă în ultimile 24 de ore în zona înaltă a judeţului redă speranţa hotelierilor şi a iubitorilor sporturilor de iarnă pentru că, în majoritatea staţiunilor montane s-a depus strat consistent de omăt, iar speranţele de a schia în acest sfârşit de săptămână sunt mari, a declarat pentru Radio Reşiţa reprezentantul Serviciului Salvamont Caraş-Severin de pe Muntele Mic, Horia Cocie:

În sfârșit a venit și la noi zăpada, așa cum trebuie de azi noapte. De la ora 5 s-au bătut pârtiile ca să se așeze, să fie primul strat pregătit pentru ce mai vine. Au început deja să apară primele grupuri de turişti. Preconizarea este ca va mai ninge, iar stratul de omăt este la peste 40 de centimetri, în creștere“.

Şi pe Semenic, previziunile sunt pozitive pentru acest sfârşit de săptămână, spune omul de afaceri Cornel Podeanu, un adevărat cunoscător al muntelui:

S-a oprit și viscolul, s-a oprit și ninsoarea, oficial zăpada este de 40 de centimetri, dar sunt locuri unde este şi de 50, 60 sau 70 de centimentri. E o veste bună pentru noi. Am văzut pe domnii care se ocupă de pârtiile de schi și sunt sigur că se va schia și pe Semenic și la Casa-Baraj, poate și pe pârtia cea nouă, de 6 kilometri până la Văliug. Turiștii au început să urce, mai ales dacă află că se și schiază. Toate locurile de cazare vor fi pline şi pârtiile la fel. Va mai ninge și vineri şi sâmbătă puternic și duminică o să fie foarte frig, peste minus 10 grade, dar important este că se va putea schia“.

Hotelierii recomandă turiştilor care vor veni în staţiunile montane din Caraş-Severin să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată sezonului rece pentru a nu suferi degerături, mai ales că îşi vor petrece majoritatea timpului afară în zăpadă, iar temperaturile sunt în continuă scădere.    

Cele mai citite

Related Articles