[AUDIO-EXCLUSIV] Raul Pătraşcu:”Să fii managerul Spitalului Judeţean Reşiţa este o provocare interesantă. Sunt dispus să ajut!”

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa este aproape de faliment. Pentru a nu ajunge în această situaţie unitatea medicală are nevoie de un nou manager cu experianţă în domeniu este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca cel care a şi găsit un potenţial candidat pentru acest post.

Însă din păcate şi în acest caz sunt câteva piedici, explică Romeo Dunca:

Fostul manager al Spitalului Judeţean din Timişoara, Raul Pătraşcu ne-a declarat în exclusivitate că încă analizează această propunere şi chiar dacă nu va fi interimar, acesta nu exclude posibilitatea de a participa în momentul în care postul va fi scos la concurs:

Raul Pătraşcu a fost cel mai tânăr manager de spital din România. Acesta a condus Spitalul Judeţean din Timişoara în cea mai dificilă perioadă din istoria sa – pandemia COVID 19 şi a demonstrat că poate să gestioneze fără probleme cei 2 ani de pandemie. În plus, a reuşit în 2022 să atragă 62 de milioane de euro din fonduri europene pentru implementarea unor proiecte importante în spital. Tot în mandatul acestuia Spitalul Judeţean din Timişoara a primit distincţia de Spitalul anului în România.

Raul Pătraşcu a locuit mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii, a studiat medicină preclinică, chimie, biologie şi matematică la colegiul Hamilton și Universitatea Yale. Timp de un an a lucrat pe Wall Street, la un fond de investiţii și consultanță. La 27 de ani a fost numit consilier pe probleme de sănătate, cu rang de secretar de stat, în Guvernul Cioloş. De asemenea, a oferit servicii de consultanță ONG-urilor și entităților corporative, cum ar fi The Journal of Young Investigators, Laboratorium sau Asociația Salvați Copiii.

Cu un CV bogat dar şi cu o vastă experienţă în management, Raul Pătraşcu poate candida fără probleme pentru funcţia de manager a celui mai important spital din Caraş-Severin. Vă reamintim că la ora actuală datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa deăşesc 23 de milione de lei iar arieratele 17 milioane de lei.

De același autor

Related Articles