[AUDIO] Elevii seminarişti cu merite la învăţătură au fost premiaţi de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului

Joi, 17 iunie, s-a desfășurat premierea elevilor ce studiază în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial, la care a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părinții profesori de la Seminar, elevii seminariști, dar și părinți ai acestora.

În deschiderea manifestării părintele profesor Rusalin Isac, directorul instituției de învățământ teologic din Caransebeș a prezentat un raport ce a cuprins activitatea didactică și extracurriculară desfășurată de profesorii și elevii Seminarului Teologic în anul școlar 2020-2021.

În continuare părinții diriginți au înmânat premiile elevilor merituoși, care au constat în diplome, cărți, alte daruri și bani. De asemenea au fost premiați și elevii ce au avut o conduită exemplară în formarea lor duhovnicească, participând la programul liturgic din timpul anului școlar.

La final Preasfințitul Părinte Lucian i-a binecuvântat pe toți, le-a mulțumit părinților profesori și profesorilor pentru toată implicarea  și i-a îndemnat pe elevi să fie conștiincioși și în vacanță.

PS Lucian

De-a lungul timpului, acest seminar a format caractere, atât culturale, cât și duhovnicești, zeci de generații de tineri care au devenit slujitori ai Bisericii lui Hristos. Elevii care aleg Seminarul Teologic din Caransebeș studiază aici discipline de specialitate ce ajută în viitor să urmeze Facultatea de Teologie și să-și păstreze identitatea ortodoxă, precum și multe discipline laice ce le dezvoltă orizontul de cunoaștere.

De același autor

Related Articles