[AUDIO] Educaţie prin teroare la o grădiniţă din Timiş

O educatoare din localitatea timişeană Iohanisfeld îşi terorizează copiii. Mai multe înregistări audio ajunse în posesia PRESSALERT.ro, dovedesc acest lucru.

Totul a pornit după ce un băiat în vârstă de trei ani şi jumătate, din grupa mică, s-a dus acasă şi a spus că nu se mai duce la grădiniţă. “A venit şi mi-a spus că doamna ţipă la el, că îl loveşte. I s-a schimbat comportamentul de când s-a dus la grădiniţă. Dacă ridic cumva vocea imediat se sperie”, a povestit mama băiatului. Pentru că micuţul a continuat să povestească despre grozăviile de la grădiniţă, femeia a decis să verifice spusele copilului. A cumpărat un minireportofon şi l-a cusut în una dintre hainele cu care acesta era îmbrăcat. Când a ascultat înregistrările s-a îngrozit. Atât fiul său, dar şi ceilalţi micuţi erau terorizaţi de educatoarea Monica Cermure, de 41 de ani, care urlă la copii ori de câte ori aceştia nu îndeplinesc întocmai şi la timp, ca în armată, comenzile primite de la aceasta.

Nu se colorează cu creionul florile, ci cu creioanele colorate. Mă bagă în pământ fiinţa asta de om. Mă bagă în pământ fiinţa asta”, urlă educatoarea, după care-şi plânge singură de milă. Crizele de nervi ale femeii sunt declanşate de cele mai banale motive – de la faptul că unul dintre pici întârzie să-i aducă fişa, colorează mai încet sau nu se aşează unde spune educatoarea. Educatoarea nu ezită să-i umilească pe unii dintre ei în faţa colegilor care imediat încep şi ei să-l batjocorească pe copilul “ţintă” fără ca să mai intervină. În una dintre înregistrări, educatoarea îl întreabă pe unul dintre băieţi “ai probleme că noi muncim şi tu vorbeşti? Ai probleme la mansardă?”. Colegii micuţului o imită şi continuă întrebându-l dacă are probleme la gât sau la picioare, în timp ce acesta răspunde cu o voce pierită. Educatoarea nu ezită să-i trateze pe cei pe care ar trebui să-i educe ca pe nişte cârpe, făcându-i “cioban”, analfabeto”, “nu face invers cifra unu. Săracu, tu cred că ai o problemă la mansardă.(…) Cred că trebuie să fii dus la medic. Faci aşa nişte mutre ciudate” sau “Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta. La cinci ani nu ştiu să stau pe scaun”.

Când un copil vrea să se ducă cu colegul său să bea apă educatoarea explodează “nu te duci niciunde. Dacă vrea unul un căcaţ tu vrei doi?”. Altuia îi spune “ce idee ai? Tu nu ai idee în capul ălă, tu ai tărâţă”, în timp ce ceilalţi râd de cel apostrofat.

În una dintre discuţiile purtate cu un copil, educatoarea îl întreabă “ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?”. Pe un altul îl interoghează nervoasă “Ce face mamă ta toată ziua, se scarpină? De ce nu te bate? Ce face toată ziua?”, copilul răspunzându-i scurt “spală vase”. Ca să fie clar cine conduce, Monica Cermure îl avertizează pe unul dintre puşti “Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”.

După ce a avut înregistrările, mama copilului s-a dus să discute, săptămâna trecută, cu directoarea şcolii care i-a promis că va lua măsuri şi va discuta şi cu ceilalţi părinţi, dar nu s-a întâmplat nimic. Contactată de PRESSALERT.ro şi întrebată dacă a ţipat la copiii de la grădiniţă şi dacă i-a întrebat de părinţi, educatoarea Cermure a susţinut “domnule, nu pot să vă răspund la întrebările astea. Aia e toată problema dumneavoastră? Eu am volum la voce. Eu aşa vorbesc. Eu nu am spus niciodată că un copil are în cap tărâţă”.

Video: youtube

De același autor

Related Articles