[AUDIO] DSVSA: Examen trichineloscopic obligatoriu şi carnea de porc sacrificat doar pentru consumul propriu

Odată cu instalarea anotimpului rece, s-a deschis şi sezonul de sacrificare al porcinelor din gospodăriile populaţiei.

Directorul executiv al Direcţiei sanitar-veterinare Caraş-Severin, Pavel Borchescu recomandă cetăţenilor efectuarea obligatorie a examenului trichineloscopic al cărnii de porc şi consumul acesteia doar în scop familial:

În această perioadă sacrificările sunt în plină desfășurare. Recomandăm cetățenilor ca înainte de consumarea cărnii de porc să fie efectuat examenul trichineloscopic la medicii veterinari, întrucât sunt 51 de cabinete care acoperă suprafața județului. Ei trebuie să meargă la medici, întrucât porcii sacrificați sunt în baza de date. Medicul veterinar, în urma sacrificării și efectuării examenului trichineloscopic este obligat să facă acțiunea de scădere din baza de date„.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, în anumite situaţii, dacă sunt solicitări multiple, analizele de laborator pot fi efectuate şi la sediul Direcţiei sanitar-veterinare, dar de preferat este ca cetăţenii să meargă la cabinetele medicilor de pe raza localităţilor de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles