[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin: Pe arterele rutiere din judeţ se desfăşoară controale în trafic privind mişcarea suinelor

Odată cu instalarea sezonului rece, inspectorii DSVSA Caraş-Severin intensifică operaţiunile de control în trafic, în ceea ce priveşte mişcarea suinelor.

Directorul instituţiei, medicul veterinar Pavel Borchescu, a precizat pentru Radio Reşiţa că, săptămânal, împreună cu poliţia, se desfăşoară ample acţiuni de control pe toate arterele rutiere în vederea depistării transportului ilegal de porcine dintr-un judeţ într-altul:

La nivelul DSVSA Caraş-Severin sunt constituite echipe mixte care în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor efectua controale oficiale în trafic. Aceste controale vor avea un caracter nediscriminatoriu şi se vor desfăşura în vederea verificării mijloacelor de transport a porcinelor vii. Vor fi verificate în trafic mijloacele auto proprietate personală în vederea verificării porcinelor vii din gospodăriile populaţiei situate în zonele afectate de pesta porcină africană, precum şi a cărnii proaspete de porc şi a produselor din carne de porc destinate consumului propriu care au fost obţinute de la porcii vii, proveniţi din exploataţii nonprofesionale„.

Pavel Borchescu

Sursa foto: TimpOnline.ro

De același autor

Related Articles